Želita da zablistate na dan svog venčanja? Kako do savršenog izgleda?

Dan venčanja je jedan od onih dana koji zauvek ostaje urezan u sećanju svake žene. Da bi ostao upamćen kao najlepši, sve mlade za taj dan žele isto: savršeni izgled, prekrasan ambijent i  prelep provod.

Kako  biste svoj dan učinili savršenim, nemojte čekati poslednji trenutak da otpočnete pripreme za venčanje. Potrebana vam je dobra muzika koja će umeti da zabavi goste, lep restoran, romantična dekoracija i naravno prekrasna venčanica u kojoj ćete izgledati zanosno. Ako  na vreme krenete sa pripremama za venčanje, imaćete mnogo veći izbor venčanica i mogućnost da rezervišete onu pravu u salonu za venčanice, imaćete veći broj slobodnih popularnih bendova, ali i sala u kojima ćete provesti nezaboravne trenutke. Kada ste sve ovo zakazali i rezervisali za željeni datum, ostaje vam par meseci do velikog dana, i dovoljno vremena da se pozabavite sobom i isplanirate svoj savršeni izgled kada izgovarate sudbonosno DA.

Predložićemo vam  5 važnih stvari uz koje će se svaka mlada osećati zanosno i blistavo na svom venčanju.

1.   Izaberite pravu venčanicu

Danas je moguće pronaći najnovije modele venčanica u Beogradu, Novom Sadu, ali i salonima širom Srbije. Ponuda je raznovrsna, od najpoznatijih domaćih, pa do svetski poznatih kreatora. Venčanice iz Italije, Španije, Francuske, Amerike dostupne su u većini salona i jedino što predstavlja problem je koju venčanicu izabrati u ogromnoj ponudi venčanih haljina.

slika-1

Izabrati pravi model venčanice ne znači samo iznajmiti ili kupiti haljinu koja vam se najviše dopada. Pravi izbor je venčanica koja vama najbolje pristaje. Potrebna vam je venčanica koja ističe vaše attribute i prikriva svaki eventualni nedostatak, poput viška kilograma, širih bokova i zadnjice, malih grudi… Što se tiče salona u Beogradu u kojima možete iznajmiti venčanice, predlažemo da pogledajte sledeći spisak salona venčanica u Beogradu.

  1. Dovedite svoju liniju do savršenstva

Svima je poznato da se devojke najbolje osećaju kada isto tako i izgledaju i kada su zadovoljne svojom figurom. Kako ste sve veće pripreme odradili dosta ranije, ostalo vam je dovoljno  vremena koje možete posvetiti sebi i svom izgledu. Verujte, nije kasno da imate zeljenu figure ukoliko odvojite par meseci za vežbu i  počnete sa pravilnom ishranom.

Kretanje vam u periodu organizacije venčanja neće biti veliki problem. Same pripreme zahtevaju da stalno obilazite sale, salone venčanica, agencije za dekoraciju, cvećare, zlatare….i jedino što treba da promenite je da umesto vašeg četvorotočkaša, aktivirate svoje noge. Šetajte što više i maksimalno izbegavajte vožnju automobilom.

Pravilna ishrana je jako važna. Veliki broj mladih žena se odlučuje za rigorozne dijete i skoro potpuno prestaje sa hranom pred svoje venčanje. Na taj način imaćete čuveni jo-jo efekat i izmučeni organizam. Jo-jo efekat znači da će vam se svi izgubljeni kilogrami po prestanku gladovanja vratiti, a jedino što će ostati je iscrpljen organizam, usporen metabolizam,  osećaj malaksalosti i gubitak svežine usled nedostatka potrebnih hranljivih materija.

Zato, bolje poslušajte savet e nutricionista: jedite češće, ali manje obroke. Veći broj količinski manjih obroka u toku dana ubrzaće vaš metabolizam i uz kretanje i vežbu, kilogrami će se sami topiti. Osim broja obroka , treba povesti računa i o samom sastavu vaših obroka. Koristite više proteina i vitamina, a manje šećera, masti i belog brašna. Kremaste kolače, lisnata testa, peciva i pice, zamenite bilo kojom  vrstom mesa, salatom ili voćem.

Znači,  možete jesti više puta u toku dana bez bojazni da ćete se ugojiti ukoliko napravite pravi izbor hrane  za vaše obroke.

slika-2

Vežbanje  je naravno važno, ne samo da biste izgubile koji kilogram, već da bi vaše telo izgledalo zanosno. Idealna figura se ne postiže samo ukoliko smršate,a ne oblikujete telo. Vežbanjem ćete postići taj cilj. Čvrsto , zategnuto i oblikovano telo je moguće imati samo ukoliko izdvojite bar sat vremena dnevno i posvetite se vežbanju.

  1. Budite vesele i nasmejane

Kako je venčanje, možda, najvažniji dan u životu, sigurno će vam zauvek ostati u sećanju. Pamtite ga po lepim trenutcima i osmehu na svom licu! Budite vesele i nasmejane i samo tako ćete izgledati savršeno i imati odličan provod!

Pripreme i organizacija venčanja nosi sa sobom određeni nivo stresa. Ako želite da sve bude savršeno, da posluženje torte bude u željeno vreme, idealan raspored sedenja gostiju i slično, onda je najbolje da to prepustite nekom drugom. Angažujte nekog iz porodice, prijatelja ili agenciju za organizaciju venčanja da biste izbegle stresne trenutke. Umesto opterećanja oko svih tih stvari koje vam oduzimaju energiju i osmeh sa lica, posvetite se sebi i provodite vreme u društvu ljudi koji vas čine srećnom.

slika-3

Poznato je da se tokom srećnih momenata i smeha luči hormone sreće endorphin, a pošto ste zaljubljene kod vas je pojačano i lučenje dopamina. Endorfin i dopamin će vašoj koži pružiti izgled kakav ne možete postići upotrebom ni jednog  kozmetičkog preparata. Endorfin  utiče na izgled vaše kože. Koža postaje vitalnija i blistavija, a dopamin će vašoj koži dati dodatni sjaj, a vas učiniti srećnijom i energičnijom.

Iskoristite prirodu i fiziologiju sopstvenog tela da izgledate savršeno!

  1. Našminkajte se poput modela sa naslovnih strana časopisa

Predlažemo vam da ma koliko ste dobre u ulepšavanju i umete da se našminkate za posao ili večernji izlazak, ipak, dan venčanja prepustite profesionalcima. Taj dan provedite kao princeza iz bajke, neka drugi rade za vas, neka vas ulepšavaju, a vi iskoristite priliku i uživajte u svakom od tih trenutaka.

Izaberite nešto drugačiji način šminkanja, nesvakidašnji, efektniji, kako biste  toga dana i same sebi bile drugačije od ostalih dana u godini.  Osim što ćete uživati u kozmetičkom salonu, sigurni smo da će se on ii pobrinuti da vaša šminka bude dugotrajna.  Ne smete razmišljati i brinuti da li vam je ruž i dalje na usnama , u kakvom je stanju mascara i da li je rumenilo izgubilo svoj sjaj nakon bezbroj poljubaca koje ste dobile u toku tog dana. Izaberite profesionalni make up i budite spokojne i lepe celog dana!

  1. Izaberite pravu frizuru

Dobra frizura, kao i šminka utiču da svaka žena ma koliko da je lepa, izgleda još lepše i još privlačnije. Često se preporučuje da šminka bude drugačija nego inače, da se mlada oproba sa nekom efektnijom jačom i svetlucavom šminkom za venčanje. Ali, kada je frizura u pitanju, savetujemo vam da se neposredno pre venčanja ipak ne odlučujete na neke radikalnije poteze, koje ne možete da promenite.

Lako je kozmetičarki reći da niste zadovoljne i ona će vam promeniti šminku, ali kako rešiti problem ukoliko previše skratite kosu  ili je ofarbate u sasvim drugu boju. Izbegavajte velike promene, ali svakako izaberite neku frizuru koja će biti drugačija i romantičnija od one koja vas krasi svakog dana. Ako niste spremne na neke veće promene, poput lokni ili punđica, onda, ukrasite kosu sa par ukrasa koje možete iznajmiti u salonu za venčanice i to će biti dovoljno da izgledate lepo i romantično.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation