Zdravo srce

Pomoću šest stvari koje Vam dajemo sprečite srčane probleme kao što su: angina pektoris, kardiovaskularne bolesti, infrakt i mnoge druge. Pa da počnemo!

1. Da biste imali zdravo srce to podrazumeva i da se zdravo hranite. Umesto trans masnoća unosite mononezasićene i polizasićene masnoće takođe treba da smanjite unos natrija.

2. Izbacite cigarete! Pušenjem cigareta izlažete se opasnosti od srčanih bolesti. Zbog nikotina Vam se krvne žile sužavaju i zbog toga srce ubrzano radi, isto tako srce ne može da dobije kiseonik koliko mu je potrebno.

3. Pripazite kod unosa šećera. Žene bi trebale maksimalno da unose oko 100 kalorija šećera na dan.

4. Vežbajte par puta nedeljno, oko 30 minuta. To će sprečiti rizik od oboljenja srčanih bolesti a isto tako će ojačati Vaše srce.

5. Stres utiče loše na zdravlje Vašeg srca, prema tome pronađite način na koji ćete se opustiti, kao na primer: čitanje knjige, joga ili bilo šta drugo što Vas opušta.

6. Na zdravlje srca loše utiče visok holesterol u krvi. Ali to ne znači da sav holesterol loše utiče na Vaše srce, dobar holesterol u odnosu na loš može smanjiti kardiovaskularne bolesti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation