Zaštita kože pre solarijuma

Proleće uveliko traje i predstoji nam leto. Mnoge dame sada priželjkuju tamniju boju tena.

Boravak u solarijumu nosi izvesne rizike, ali ako preduzmete sve mere opreza, opasnost će biti gotovo zanemarljiva.

Obavezno treba da se pridržavate uputstava osoblja koje Vam daje solarijum na korišćenje, a posebno saveta u vezi sa lampama i samim solarijumom. Osnovno pravilo glasi – bez preterivanja!

Važno je da ne očekujete previše – rezultat koji ćete postići zavisi od prirodne boje Vaše kože kao i od broja odlazaka na sunčanje u solarijumu. Izrazito blede osobe ne treba da očekuju da će u solarijumu dobiti jako taman ten. Nakon više poseta solarijumu, takva koža će biti primetno tamnija, ali će osobe sa prirodno nešto tamnijim tenom i koji lakše postižu tamniju boju, postići bolje rezultate i to mnogo lakše, sa svega 3 – 5 izlaganja solarijumu.

Pre nego što odete na tretman u solarijumu, otklonite sa kože svu šminku i kozmetičke proizvode, kao i parfeme. U protivnom, doći će do ružnih fleka ili iritacije kože. Dozvoljen Vam je samo namenski preparat za sunčanje u solarijumu, u vidu posebnih krema i losiona. Tokom boravka solarijumu je obavezno korišćenje posebnih naočara da bi Vaše oči u celini i njihov okolni predeo bili maksimalno zaštićeni.

Pod dejstvom lampi, Vaša koža će se isušivati, a da biste to sanirali – koristite hidratantni preparat za kožu. Takođe, pojačano ćete se znojiti, pa manjak vode možete nadoknaditi većim unosom vode ili negaziranih osvežavajućih napitaka.

Kada odete na tretman u solarijum, naredni upriličite za 2 dana. Dani mesečnog krvarenja nisu pogodni za sunčanje u solarijumu.

Broj tretmana u solarijumu ograničite na maksimalno pedeset u toku 1 godine. Ako ste na terapiji antibioticoma, antidijabeticima ili sedativima – nemojte odlaziti na tretman u solarijumu.

Da biste postigli bronzani ten, savetuju Vam se 3 tretmana u proseku, jedan na svaka 2 dana. Prva dva donose tamniju boju, a treći pomaže da se boja održi. Ukoliko lampi solarijuma izlažete predeo dekoltea i lica, morate se licem udaljiti od lampe bar za 20 – 30 cm, a tretman treba da traje duplo kraće nego kada sunčate druge predele tela. Udaljite se od lampi za najmanje 40 – 50 cm.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation