Ovo su VITAMINSKE BOMBE – Ukusne i jačaju imunitet (RECEPTI)

Sazrelo voće treba da iscekate i da mu dodate žitarice ili izmutite penasto u frape ili ga zaledite. Druga opcija je priprema fantastičnog sosa od jabuka.

Da bi se postigla gustina napitka, krupnije komade voća secite u komadima, rasporedite po tanjiru i nakratko odložite da stoji u zamrzivaču ili frizu. Po zaleđivanju, komade voća treba staviti u posudu sa poklopcem. Da banane ne bi brzo pocrnele i propale, ne treba da stoje u istoj posudi gde su jabuke, zato što iz jabuka izlazi etilen.

Ovo su VITAMINSKE BOMBE

Frape – banana i blitva
Namirnice
banane – 2 kom.
blitva – 1 kom.
nemsni jogurt – čaša od 2 dl
Postupak: navedene namirnice izmutite pomoću blendera. Dekoracija može biti kriška banane.

Sos – jabuke
Namirnice
jabuke – pola kilograma, oljuštene
šećer – 50 g
maslac – 25 g
voda – 1,5 dl
Postupak: u šerpu sipajte vodu, šećer i jabuke. Kuvati u poklopljenoj šerpi. Kuvanje treba da traje deset do petnaest minuta, pritom treba mešati, do dobijanja meke mase. Skinite poklopac i čekajte dok ne dođe do isparavanja vode. Uklonite šerpu sa štednjaka, posle čega sledi sipanje maslaca. Masa treba da bude glatka, a meša se pomoću drvene kašike. Servira se uz pečeno svinjsko meso.

Frape – jogurt i šumsko voće
Namirnice
smrznuto šumsko voće – pola kilograma
šećer – 50g
sok od jabuke – 3 dl
jogurt od maline – pola kilograma
Postupak: zamrznuto šumsko voće u blenderu izmutite uz šećer, sok od jabuke i jogurt od maline. Miksanje traje do dobijanja glatke mase. Položite sito na veću činiju i polako izlivajte masu uz mešanje pomoću metalne kašike, da bi se iz mase odstranile semenke iz malina.

Prijatno!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation