Vitamin B3

Veće količine B3 vitamina uvećavaju dejstvo neutrofila (bele krve ćelije koje razaraju nepijateljske bakterije i na taj način doprinose jačanju imuniteta).

Nova saznanja naučnika iz Amerike koji rade u Institutu Linus Pauling, Univerzitet Oregon, oblik B3 vitamina – nikotinamid, čini imunitet sposobnijim da jednostavnije savlada stafilokok bakterije.

Naučnici su izvršili testiranje B3 vitamina na stafilokoknim infekcijama, kao što je tendenciozno letalna MRSA (tzv. zlatni stafilokok) imuna na mnoge antibiotike. Veće količine nikotinamida pospešuju učinak neutrofila čija je funkcija objašnjena u početku teksta.

” I premda niko ne osporava sposobnost antibiotika, sve veći broj bakterija je imun na antibiotike, naročito MRSA. Saznanje vezano za B3 vitamin može biti od velike pomoći” – izjavio je istraživač Adrijan Gombar.

B3 vitamin ćete pronaći u mesu, jajima, mleku, ribi, krompiru, zelenom povrću i kvascu.

”Neutrofili su prvi red borbe protiv krvnih infekcija, pa iako je neophodno uraditi još istraživanja smatram da bismo vitamin B3 već sada mogli da upotrebljavamo u lečenju pacijenata” – reči su profesora Marka Enrajta koji radi na britanskom Bat univerzitetu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation