Vežbe za aerobik

Aerobik, predstavlja veoma rasprostranjen i široko prihvaćen način i princip vežbanja. Za razliku od mnogih drugih programa i načina vežbanja, aerobik je adekvatan za najširi i najraznolikiji okvir populacije. Aerobik vežbe možete upražnjavati bez obzira na pol, starost ili svoju konstituciju. Čak, što je veoma bitno istaći, ukoliko često i redovno primenjujete aerobik vežbe kao program vežbi koje ste odabrali za sebe, znatno ćete poboljšati ukupno zdravstveno stanje, rad srca i krvotok unutar organizma. Bićete u dobroj kondiciji , a pritom i manje podložni nervozi i stresu.

Evo nekoliko predloga kako je moguće da sami, bez pomoći instruktora aerobika, upražnjavate aerobik vežbe:

Vežba 1:
Stanite u raskorak, tako da vam položaj stopala bude u ravni ramena. Ruke oslonite na kukove i savijajte se u struku napred, tako da vam pogled bude usmeren pravo, a telo u odnosu na površinu poda usmereno paralelno. Kada vaše telo bude u položaju koji je paralelan u odnosu na pod ispravite se polako i vežbu ponovite 10 puta.

Vežba 2:
Stanite u isti početni stav kao za prvu vežbu. Zatim stopalo desne noge stavite na koleno leve noge. Levu ruku naslonite na levi kuk, a desnu ruku podignite pravo iznad glave. Iz tog položaja se istežite na levu stranu koliko možete i ostanite par sekundi u krajnjoj tački do koje možete da se istegnete. Potom se vratite u početni položaj i vežbu ponovite 5 puta. Nakon toga se vratite u raskorak i zamenite stranu. Stopalo leve noge, naslonite na koleno desne noge. Desnu ruku naslonite na levi kuk, a levu ruku podignite pravo iznad glave. Istežite se na desnu stranu koliko možete i ostanite u krajnjoj tački istezanja par sekundi. Vežbu takođe ponovite pet puta i smatrajte da je serija sa istezanjem na obe strane gotova.

Aerobik vežbe upražnjavajte 3 do 4 puta nedeljno i bićete zadovoljni kako svojom kondicijom, tako i izgledom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation