Uklanjanje bradavica

Bradavice su izrasline koje se pojavljuju na koži, najčešće su benigne, nekancerozne, ali su i dalje nepoželjne. Ako tražite, brz, efikasan, a jeftin način za njihovo uklanjanje, razmislite o lekovima iz domaće radinosti.

Možda će vam zvučati čudno, ali jedna od najefikasnijih metoda kućnog uklanjanja bradavica podrazumeva korišćnje selotejpa i pokazao se veoma dobrim. Metod je sledeći: odsecite jedan mali komad lepljive trake dovoljno velik da pokrije bradavicu. Zalepite ga na bradavicu, pričvrstite i ostavite da tako stoji par dana. Nakon toga, potopite bradavicu u vodu, a zatim obrišite peškirom. Lagano skidajte traku, bradavica bi trebalo vrlo lako da se skine. Ako se ipak ne ukloni odmah, savetujemo vam da ponovite postupak, najmanje još jednu do dve nedelje.

Takođe je opšte poznato da je Aloe vera veoma efikasna u eliminisanju bradavica. Natopite malu loptu od vate u aloju, koju možete nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci, često u obliku gela. Natopljenu lopicu stavite na bradavicu, i držite dok se ne osuši. Ponavljajte postupak par puta u toku dana, ok god bradavica ne otpadne. Natopljenu lopticu možete fiksirati i zavojem, i tako prespavati. Eterično ulje čajnog drveta je moćan antiseptik koji ubija bakterije i na taj način je i izuzetno moćan metod uklanjanja bradavica. Samo primenite etarsko ulja čajeca direktno na bradavicu svakodnevno dok ne nestane.

Eterično ulje limuna jejoš jedan čest i popularan način uklanjanja bradavica prirodnim putem. Ovaj metod uključuje primenu nekoliko kap etarskog ulja limuna direktno na bradavicu i postupak ponovite koliko je potrebno dok bradavica ne nestane. Ricinus se takođe smatra efikasnim lekom za uklanjanje bradavica. Slično ko i sa eteričnim uljem limuna, primenite ga direktno na bradavicu. Zatim utrljajte i masirajte površinu bradavice prstima. Nakon nekoliko nedelja, vaše bradavice bi trebalo da nestanu. Mestu na kom se nalazi bradavica možete priuštiti banana piling – utrljavanje ispasirane banane na bradavica nekoliko nedelja, trebalo bi da da pozitivne rezultate.

Važno je da zapamtite, kada koristtei kućne lekove za uklanjanje bradavica, da se rezultati ne garantuju. Samo zato što je jedan lek radio kod nekog drugog, to ne znači da će bii efikasan i za vas. Međutim, sa širokim spektrom različitih kućnih lekova na izboru, sigurni će te pronaći bar jedan odgovarajući lek za vas.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation