Troškovi, troškovi i još troškova…

Prilikom kupovine nekretnine čini se da troškovima nikad kraja. Ako ste rešili da removirate stan ili kuće, takođe imajte na umu da budžet može da vam bude tesan. Uvek padne na pamet neka nova ideja, neko lepše rešenje, neki novi dodatak koji treba kupiti i slično. Zato na vreme pripremite novčanik.

Uvek se planirani troškovi povećaju, pa se konačna cena poveća makar za 10%.

Svakak aencija za nekretnine će vam reći da je dobro planiranje troškova ključno kada se upuštate u kupovinu novog stambenog ili poslovnog prostora.

Investiranje u stan ili kuću često se naziva rupom bez dna, zato na vreme postavite prioritete, odredite koje su vam mogućnosti i da li su u skladu sa vašim željama i mogućnostima.

Obratite pažnju na stolariju!

Iako se čini da fasada, njen kvalitet, izolacija i stolarija treba da budu u drugom planu, znajte da to nije tako. Uvek sve dođe na naplatu na kraju zato na vreme brinite o ovim stvarima. Počnite na vreme da razmišljate o energentskoj efikasnosti, ali i kvalitetnoj stolariji koja će sprečiti gubitak toplote. U tom slučaju ćete manje ulagati u grejanje, pa ćete manje plaćati troškove.

A kada je izolacija dobra, u lernjim mesecima nećete morati da brinete o pregrevanju doma. U tom slučaju ćete moći da sačuvate novac koji kasnije možete da uložite u dodatno ulepšavanje stana i uređenje enterijera.

Zaboravite na datume!

Nikome nije potrebno da se ograničava datumima. Pogotovu kada među važnim datumima odredite i rok za prodaju starog stambenog prostora. Nećete biti spokojni ukoliko se rokovi premaše, zato ne ograničavajte sebe.

Stvarnost rezonujte na osnovu stvari koje su pred vama. Imajte uvek u vidu da se nekretnine nikako ne kupuju svakoga dana i da je za sve potrebno vreme. Neophodno je da odgovorno i ozbiljno pristupite kupovini, a kada tačno definišete rokove, oni vam mogu samo zadati mnogo problema i stvoriti dodatni pritisak.

Budite strpljivi!

Ako želite da se angažujete tokom kulovine određene nekretnine, onda morate i da se aktivno uključite u posao. Ograničite druge rashode, a usredsredite se na ulaganje, jer kada ne novčanik deblji i posao će biti znatno brže obavljen, a moći ćete i mnogo brže finansijski da reagujete.

Cena i kvalitet

Obavezno uporedite cenu i kvalitet. Agencije za nekretnine uvek pred klijenta stavljaju nekoliko opcija, zato blagovremeno istražite tržište i vidite o kakvoj je ponusi reč.

Obratite pažnju i na tražnju, jer ćete onda moći da steknete pravu sliku i uvid u stanje stvari, pa ćete lako moći da procenite da li nešto zaista vredi koliko se i ceni i obratno. Ako posedujete dobre pregovaračke veštine i ako imate vešto okk, slobodno se cenkajte, jer je svako cenkanje dozvoljeno.

Kupujte nekretninu za danas!

Ima ljudi koji štede, žive po neuglednim stanovima kako bi novac uštedeli za veće nekretnine, raskošbe kuće ili kako bi deci podarili lepši stan. Imajte uvek na umu da nekretnina može da propadne, da se velike kuće zapuste, zato odaberite mali, ali lepo uređen i ušuškan kutak.

Napravite dom za sebe, neka vaš životni prostor odiše dobrom energijom i posebnom toplinom. Brinite o danas, a drugima ostavite da brinu o budućnosti. Život se događa u ovom trenutku i u toplom i srećnom kutku. Zapamtite to!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation