Želite ravan stomak? Ovo treba da grickate…

Ukoliko želite da imate ravan stomak, jako je bitno šta jedete. Ova grickalica donosi zdravlje, donosi dobru liniju. Reč je o…

Bogati vitaminima, mineralima, vlaknima i aminokiselinama, bademi su prava superhrana koja bi trebala da bude uključena u vaš jelovnik – svakog dana! Istraživači Univerziteta Pensilvanija zaključili su da konzumacija 42 grama badema dnevno može smanjiti izglede za ranu smrt ali i istopiti masne naslage oko stomaka i nogu!

ravan stomak

Uporedili su ishranu 52 izrazito gojazne sredovečne osobe s povišenim nivoom holesterola. Pratili su njihovu ishranu kroz razdoblje od tri meseca. Polovina ispitanika je šest nedelja konzumirala mafin s bananom koji je imao istu količinu kalorija kao i bademi, koje su jeli ispitanici druge grupe.

Uprkos tome što nije postojala nikakva razlika u težini između grupa, ispitanici koji su konzumirali bademe su znatno smanjili količinu masnih naslaga na stomaku i nogama ali i obim struka.

Jednako tako, bademi su snizili nivo holesterola i tako smanjili rizik od razvijanja bolesti srca.

“Naše istraživanje je pokazalo da je zamena grickalica bogatih ugljenimhidratima, bademima poboljšala mnoge faktore rizika za zdravlje srca, uključujući i novo otkriće da konzumacija badema smanjuje masne naslage stomaka”, otkrila je Kler Beriman, voditeljka istraživaja objavljenih u časopisu “Journal of the American Heart Association”.

U 100 grama badema nalaze se ovi minerali i vitamini:

140 Odsto preporučene dnevne količine mangana
75 Odsto preporučene dnevne količine magnezijuma
60 Odsto preporučene dnevne količine bakra
50 Odsto preporučene dnevne količine fosfora
130 Odsto preporučene dnevne količine vitamina E
51 Odsto preporučene dnevne količine vitamina B2.

Izvr: Ordinacija.hr

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation