“Tajne” zdravog mršavljenja i trajnih rezultata

U želji za brzim rezultatima , posebno u pred-ljetno vrijeme, mnogi se podliježu raznim dijetama, izgladnjavanju i prekomjernom vježbanju. U nekim slučajevima to i rezultira gubitkom kilograma , ali isti se vrlo brzo i vrate.

mrsavljenje

Iako su naizgled povezani pojmovi, zdravo mršavljenje je prilično suprotan pojam od onoga što danas mnogi nazivaju dijetom. Za najbolje rezultate, pritom ne govorimo samo o fizičkom izgledu nego i o vašem sveukupnom zdravlju, poželjno je držati se sljedećeg:

  1. Ne izgladnjujte se! Jedite barem 5 obroka dnevno, ali neka to budu manji obroci te neka njihova kalorična vrijednost tokom dana opada. Još kao djecu u osnovnoj školi nas se učilo da je doručak najvažniji obrok i da ga se ne preskače, a za zdravo mršavljenje kvalitetan doručak je jedna od najvažnijih stvari.
  2. Postepeno uvodite promjene! Zdravo mršavljenje i trajne rezultate ne moguće je postići preko noći. Naše tijelo ne voli nagle promjene.

3. Unosite dovoljno tekućine!
Dehidracija uzrokuje umor,glavobolju i manjak energije, a ponekad  ju zamijenimo i s gladi.Ništa od navedenog i zdravo mršavljenje ne mogu se povezati, stoga se opskrbite vodom.

4. Nije bitno samo što jedete, bitno je i kad jedete!
Izbjegavajte jesti kasno navečer.Također, probajte  u kasnijim satima imati laganije obroke.Naima, dokazano je da “odmaranje želuca” u kasnijim satima pomaze u regulaciji tjelesne težine.

5. Temeljito žvačite hranu!
Potrebno je vrijeme da informacija o sitosti doputuje iz našeg želuca u naš mozak.Dajte si vremena i uživajte u okusima.

Zdravo mršavljenje osim što pridonosi vašoj figuri,pozitivno djeluje na vaš organizam.I prije nego li vidite prve rezultate, veselite se jer radite nešto za svoje tijelo.

Ne zaboravite da smo svi drugačiji i nekome treba više vremena da postigne rezultate i da nauči što njegovu tijelu odgovara. Stoga, idealan put ka zdravom mršavljenju bilo bi praćenje individualnog jelovnika prilagođenog vašim potrebama, koji će vam pomoći prije postići željene rezultate.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation