Najbolje čuvana tajna Tibeta: Prirodni eliksir se pravi začas, a može da produži život

Drevni recept Budista, koji je otkriven 1972. godine u jednom od manastira na Tibetu, nazvan je “eliksirom života” jer ima sjajnu moć da očisti organizam i izbori se protiv slobodnih radikala. Pravi se veoma jednostavno, od dva sastojka koja verovatno već imate kod kuće, a toliko je jak da se pije samo jednom u pet godina.

eliksir

Reč je o napitku koji se popularno naziva “Tibetanac” a koji se pravi od belog luka i alkohola. Ove kapi su vremenom postale jako popularne širom sveta, a posebno kod istočnjaka. Zaljubljenici u prirodnu medicinu tvrde da redovnim konzumiranjem može da se smanji krvni pritisak, da se smanji nivo holesterola i da se telo očisti od slobodnih radikala – a navodno su baš zahvaljujući ovom napitku monasi sa Tibeta tako dugovečni.

– Beli luk je poznat kao sjajan saveznik u jačanju organizma, posebno kada je imunitet u pitanju, a ovo može da bude dobro rešenje za ljude koji ne vole da ga svakodnevno jedu. Ovakav rastvor, ipak, ne treba konzumirati u velikim količinama i ne treba ga davati deci, jer sadrži alkohol, ali odraslim ljudima može da pomogne – ističe nutricionista Branka Mirković.

Iako kapi od belog luka mogu da se kupe u apoteci, oni koji su probali tvrde da je mnogo bolje napraviti sopstveni eliksir jer ne sadrži nikakve konzervanse. Stručnjaci se slažu da kapi ne mogu da naškode, a mogu da imaju dosta pozitivnih efekata, kao što je smanjenje telesne težine, rešavanje problema sa plućima i kostima. Jedino bi trebalo da povedu računa ljudi koji imaju nizak krvni pritisak, jer Tibetanac redovnim konzumiranjem može da ga obori.

Potrebno je:

– 350 g belog luka

– 220 g ruma ili drugog jakog alkoholnog napitka

Priprema:

Beli luk oljuštite i izgnječite ga pomoću one spravice za ceđenje belog luka. Možete i da ga isitnite nožem, ali je jako bitno da zadrži sav sok. Beli luk stavite u teglu i prelijte ga alkoholom. Dobro zatvorite i ostavite da odstoji u frižideru 10 dana. Nakon toga ga izvadite, i dobro procedite kroz gazu. Dobijeni eliksir sipajte u bočicu koja ima pipetu (jer se ovo konzumira u obliku kapi) pa ostavite da odstoji još dva dana u frižideru.

izvor: blic žena

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation