Šta se događa u telu kada popijete pola litra piva dnevno: Pivopije oduševljene!

Tokom ove šestogodišnje studije praćeno je 80.000 zdravih Kineza i uticaj alkohola na zdravi holesterol tj. HDL, a rezultati će obradovati sve pivopije.

pivo

Iako alkohol može da izazove zavisnost, pa ga lekari ne preporučuju zbog ozbiljnih posledica po jetru, ništa ne može da vam se dogodi ako alkohol konzumirate umereno.

Za vino je, na primer, poznato da jedna čaša crnog vina posle ručka može da pospeši vaš krvotok i srce, ali čini se da je i pivo zapravo lekovito – ponavljamo, u umerenim količinama.

Studija pokrenuta na državnom Univerzitetu Pen (Kina), donosi zaključak da pola litre piva dnevno značajno smanjuje rizik od infarkta. Tokom ove šestogodišnje studije praćeno je 80.000 zdravih Kineza i uticaj alkohola na zdravi holesterol tj. HDL.

Inače zdravi holesterol (HDL) izuzetno je bitan u borbi protiv lošeg holesterola čije tvorevine često začepljuju krvne sudove. Pivo više utiče na nivo HDL-a za razliku od žestokih pića. Primećeno je i da su ispitanici koji su svakodnevno pili pivo imali značajno bolji nivo HDL-a za razliku od onih koji nisu.

HDL varira, a ovom studijom je ustanovljeno da ljudi koji piju pola litre piva dnevno smanjuju opadanje HDL-a zbog čega jačaju odbranu svog tela protiv infarkta.

izvor: stil kurir

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation