Šta piti za mršavljenje

Najveći deo osoba na dijeti paze samo šta jede, a nimalo pažnje ne posvećuje unosu tečnosti i pića koja konzumiraju. Neki nisu ni svesni da dobar deo kalorija koje konzumiramo u jednom danu unosimo pićem. Zato je jako važno posvetiti se ovom naizgled nebitnom segmentu dijete, jer odabirom pravih pića možemo drastično smanjiti napade gladi, ubrzati metabolizam i kontrolisati unos kalorija i skrivenih šećera.

Voda je izvor života i vitalnosti, i upravo iz tog razloga bi trebalo da bude naše glavno piće, ne samo kad smo na dijeti, nego svakodnevno. Samo dve čaše vode pre obroka mogu dovesti do toga da se pre zasitimo, i spreči nas u prejedanju. Hladna voda je blagodet za organizam, pogotovo u ovim vrelim danima. Ako unesete samo 2 čaše hladne vode, ubrzaćete sagorevanje kalorija jer vaše telo mora da ih sagoreva kako bi se zagrejalo tu ledenu vodu do telesne temperature.

Mleko takođe može biti vaš saveznik u mršavljenju. Ono je bogato kalcijumom koji ubrzava razaranje masnih ćelija. To ne znači da treba da pijete litre mleka svakodnevno, već da ga za početak u manjim količinama dodate svom načinu ishrane jer u umerenim količinama može udvostručiti brzinu gubljenja masti.

Zeleni čaj takođe ubrzava razmenu materija, pospešuje probavu, stimuliše razgradnju masnoća i čisti organe od toksina. To doprinosi većoj i bržoj potrošnji kalorija, a time i smanjenju telesne mase. Ovaj napitak se preporučuje i sportistima, jer stimuliše mišiće i povećava telesnu izdržljivost .

Kupovne sokove koji su puni šećera i skrivenih, praznih kalorija, obavezno zamenite prirodnim, sveže ceđenim. Ukoliko posedujete dobar sokovik, od bilo kog voća i povrća možete napraviti fenomenalan sok, frape ili milk šejk. Po ukusu možete dodati začina, ili kašičicu meda ukoliko vam nije dovoljno slatko. Konzumiranje prirodnih sokova će biti blagotvorno po svaki segment vašeg zdravlja, a pogotovo za probavu i digestivni trakt.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation