Šta ne treba raditi u dijeti

Mnogi ljudi, dok žele da se oslobode viška kilograma greše pa se dijeta po ko zna koji put završi neslavno. Dijete se razlikuju, te pre svega treba da se podvrgnete onoj koja je najbolja za Vaš organizam.

Nikako ne treba da:

1) sami birate hranu – izbor je pao na dijetu koja je najbolja Vašem organizmu, ali Vam se hrana sa propisanog jelovnika ne sviđa, pa umesto te hrane jedete nešto što više volite? Velika greška! Da biste postigli što bolji rezultat, ništa ne smete da radite na ”svoju ruku” i preostaje Vam samo da budete uporni!

2) gladujete – svaki nutricionista će Vam dati savet da u dijeti uzimate minimalno 4 -5 obroka na dan. Ti obroci treba da budu manji, a istovremeno i hranljivi, da se stomak ne bi preopteretio a da u isto vreme telo dobija sve što mu je neophodno. Gladovanjem možete postići samo rezultat koji će veoma kratko trajati, ubrzo se možete još više ugojiti i ugroziti svoje zdravstveno stanje.

3) prebrzo gubite na težini – u medijima se svakodnevno reklamiraju razni dijetetski proizvodi kojima Vam se obećava veliki gubitak kilograma za jako kratko vreme. Ali, sagledajte stvar realno – niste se ugojili za svega par dana, tako da je jako teško da ćete ih se osloboditi za tako kratko vreme. Nemojte se nadati čudesno brzom mršavljenju, zato što se neće desiti, a i ako se desi -to će biti nezdravo za Vas.

4) oslanjate se samo na dijetu – fizička aktivnost je osnova za skidanje kilograma, mada danas kada sve više ljudi veliki deo vremena provodi sedeći u kancelariji ili ispred TV -a – teško je navići se na redovne fizičke aktivnosti. Promena načina ishrane nije dovoljna sama po sebi, zato bi bilo dobro da se predveče uvek prošetate 30 minuta. Tako ćete doprineti boljoj cirkulaciji i ubrzanju metabolizma.

5) brojite kalorije – na ovaj način se samo opterećujete. Vaše je da poštujete preporučena pravila za ishranu, da šetate kada ste u mogućnosti i da na vagu stajete najčešće jednom u sedam dana. Ubedite sebe da možete da istrajete!

6) odustanete – prvi dani dijete će Vam jako teško pasti. Ukoliko Vam se dešavalo da odustanete, da Vas savlada glad, iz frižidera izbacite hranu koja je trenutno u njemu i zamenite je isključivo hranom koja Vam je preporučena za dijetu. U slučaju jakih napada gladi, pomoći će Vam čaša vode.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation