Šta jesti za večeru

Što je kraj dana bliži i što se više približava vreme za san, to se i vaš celokupni organizam lagano usporava i baš kao i vi privodi svoje dnevne obaveze kraju.

Funkcije koje tokom noći obavlja vaš želudac ili creva nisu brze kao funkcije tokom trajanja dana i treba ih doslovno poštovati.

Zato za večeru, nikada nemojte jesti previše jaku, masnu ili začinjenu hranu, niti hranu sa previše šećera i soli, složenih ugljenih hidrata. Takva hrana, u vašem želucu ili crevima će predstavljati teret i kao posledicu toga vi ćete imati neprijatan osećaj nadutosti tokom čitave noći i ranog jutra.

Za večeru jedite lake namirnice, bogate isključivo vitaminima: povrće i voće, mlečne proizvode ili integralne žitarice, ribu.

Uz malo umeća, različitim kombinovanjem ovih namirnica možete uvek uživati u dobrom ukusu, a pritom odlaziti na spavanje siti i bez osećaja težine i nadutosti.

Različite salate u kombinaciji sa jogurtom, i voćnim desertom, ukusno pripremljena riba prelivena sokom od limuna, ili integralno pecivo uz malo sira, biće pravi izbor za balans i zdravlje u vašem organizmu.

Ono što se takođe preporučuje jeste i to da večeru nikada ne uzimate neposredno i pre samog odlaska u krevet, već da izmedju bude bar sat vremena razlike.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation