Šta je najbolje za prehladu

Prilikom prehlade, vaš organizam je izložen mnogim iritacijama izazvanim padom imuniteta. Svrab u grlu, osećaj suvoće u ustima, curenje iz nosa, ili pojava suza u očima, samo su neke od tih iritacija.

Kako bi pomenuti simptomi bili što više ublaženi, poslušajte šta stručnjaci imaju da kažu:

Kod prehlade je bitno unositi što više tečnosti, bilo u vidu toplih čajeva, zdravih i ukusnih supa i čorbi ili soka od ceđenog voća prepunog vitamina. Svaki od ovih napitaka, obezbediće ono što je u trenutku prehlade neophodno vašem organizmu. Sprečiće dehidraciju i isušenost sluzokože i time umanjiti dalji razvoj virusa i negativnih mikroba. Svojim toplim delovanjem ublažiće oticanje sluzokože i otvoriti pore što će ubrzati proces izbacivanja sekreta iz nosa, pluća ili grla.

Pojedine namirnice ili dodaci ishrani, poslužiće kao prirodni antibiotik. To su: beli luk, origano ili ulje od origana, propolis.

Bitnu ulogu prilikom prehlade ima i unošenje vitamina C koji osim što pojačava imunitet organizma, deluje i kao prirodni antioksidans. Ovaj vitamin angažovaće i pojačati vašu otpornost i odbranu organizma i delovati preventivno na viruse.

Inhalacija je takođe preporučljiva u svrhu sprečavanja isušivanja sluzokože i podsticanja izbacivanja sekreta.
Najbolje je da se inhalirate prirodnim putem, tako što ćete se izložiti udisanju isparenja iz vode u koju ste prethodno sipali kapi propolisa ili biljne rose.

Prostorija u kojoj se nalazite prilikom prehlade, važno je da bude provetrena i čista.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation