UBEDLJIVO NAJEFIKASNIJI: Sok od ovog voća pijte 2 nedelje i NESTAJU MASTI, a dolaze TRBUŠNJACI

Došlo je vreme kada treba da stavimo prst na čelo pre nego što poželimo da masan burek stavimo u usta. Vreme se prolepšalo, pa je red da poradimo na našoj liniji i zdravoj ishrani.

Postoje različite dijete koje zaista tope vaše kilograme, ali u suštini veći problem je jo-jo efekat. Ova popularna dijeta će postati vaš “kec iz rukava” za izlazak iz sveta gojaznih.

Postoje dve vrste dijete na bazi grejpfruta.

Prva i oskudnija je ona koja propisuje konzumiranje isključivo grejpfruta, čime se postiže dramatičan gubitak kilograma u vrlo kratkom vremenskom periodu. Unošenje samo i isključivo grejpfruta vam garantuje i bolje zdravlje i bolji izgled, jer njegova niska energetska vrednost doprinosi efektivnijem prečišćavanju krvnih sudova, a istovremeno ima svojstva koja pomažu u procesu sagorevanja masnoća.

Drugi i zastupljeniji koncept grejpfrut dijete se zasniva na konzumiranju ovog voća pre svakog obroka. Može da se jede pola grejpfruta, da se priprema sok od sveže isceđenog grejpfruta ili da se koristi kupovni sok od grejpfruta bez dodatog šećera, kad niste u prilici da koristite svež. Osobe koje se odluče na ovaj koncept dijete mogu da uživaju i u prženoj, i u pohovanoj, i u masnoj hrani.

Ono što se većini  vas neće svideti je da za vreme grejpfrut dijete nije dozvoljen unos šećera. Tako da su preporuke da izbacite iz ishrane sve oblike poslastica i slatkiša. Ono što će vam se definitivno svideti je da vam je dozvoljeno da jedete sve vrste mesa, ribe, jaja, mleka i mlečnih proizvoda.

Dijeta ne zahteva nikakvu promenu u navikama pripremanja i izbora hrane. Međutim, dijetom su propisani obroci koji svako jutro započinju sokom od grejpfruta na prazan želudac.

Vreme predviđeno za grejpfrut dijetu je neograničeno, osim u slučaju prvog koncepta dijete, koji  se bazira isključivo na grejpu, gde se vreme ograničava na jednu do dve nedelje.

Grejpfrut sadrži enzime za koje se smatra da ubrzavaju proces varenja i razgradnju masti, pa je u ovoj dijeti iskorišćen kao alat kojim se podstiču proces mršavljenja.

izvor: srbija danas

 

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation