Smanjivanje apetita

Vidite da je vreme da smanjite kilažu i promenite način ishrane, ali Vam ne ide od ruke? Za sve postoji rešenje. Da li znate da je jedan veoma kaloričan obrok isto što i 5 zdravijih obroka sa manje kalorija?
Naši saveti bi trebalo da pomognu!

Doručak pre odlaska na radno mesto ili u školu je obavezan
Kad god ste otišli na radni dan, a da niste doručkovali, organizam pokreću zalihe. Posle nekoliko sati, postajete neopisivo gladni i jedete nimalo zdravu hranu, koja obiluje šećerom i to u velikim količinama, što ne vodi ničemu dobrom.
Neka Vam doručak kod kuće postane navika!

Nemojte jesti prebrzo
Usled velike gladi, čovek jede ubrzano i bez kontrole i pojede mnogo veću količinu hrane nego što mu zapravo treba. Treba da znate da mozak registruje da ste siti, a za to mu je neophodno vreme. A mozak će tek četvrt sata kasnije reagovati ako je u želucu previše hrane. Iz tog razloga, ne osećate se dobro zato što ste previše pojeli, a jeli ste ubrzano. Nimalo prijatan osećaj. Zato usporite tempo žvakanja, pa će mozak signalizirati kada ste siti, nećete pojesti previše, a i obrok će Vam biti mnogo veći užitak.

Dovoljno spavajte
Ako ne spavate koliko bi trebalo, imaćete veći apetit, doći će do usporenja metabolizma, pa će i sagorevanje kalorija biti mnogo teže. Da bolje objasnimo: u tom slučaju metabolizam i bioritam ishrane se poremete, pa ni probava ne funkcioniše pravilno, pa se i kalorije teže i sporije troše.

Manje razmišljate o hrani
Usmerite svoje misli na nešto drugo. Ako, na primer, posle obroka mislite na čokoladu, najverovatnije ćete je i pojesti, iako ste ustvari siti. Zaokupite misli nečim drugim, hobijem ili rekreacijom.

Izbegavajte grickalice i slatkiše
Zaboravite na čips, grisine, čokoladu i uživajte u voću i koštunjavim plodovima.

Unosite dovoljno vode
Vode treba piti što više. To smanjuje apetit, doprinosi ubrzanju metabolizma kao i detoksikaciji.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation