Saveti za trbušnjake

Trbušnjaci, odnosno vežbe za stomačne mišiće su nešto čemu svi koji drže do svog izgleda posvećuju posebnu pažnju. I devojke i momci žele da izgube salo, zategnu stomak i dobiju mišiće na njemu koji se vide. To su takozvane „pločice na stomaku“. Međutim, nije ih lako doći do njih. Definisanje stomačnih mišića nemoguće je preko noći. Potrebno je mnogo truda i odricanja. Znači, trbušnjake možete dobiti pravilnom ishranom i redovnim vežbanjem.

Kada je reč o pravilnoj ishrani, tu se misli na unošenje nemasne hrane i hrane koja je teška za varenje. Pored toga, važno je i jesti manje a češće. Znači obilni obroci ne dolaze u obzir. Dnevno bi najbolje bilo imati najmanje 5, pa i 6 obroka. To podrazumeva, 2 ili 3 užine, pored doručka, ručka i večere. Doručak se ne bi smeo preskočiti ali tako se sigurno neće izgubiti kilogrami. Za ručak bi trebalo jesti meso i salatu. Ovde mislimo na pileće ili ćureće meso, jer oni imaju mali procenat masnoće, čak ga i nemaju, za razliku od svinjskog. Za užinu možete uzeti nešto po svojoj želji. Najbolje je da to bude neka voćka. Večera bi trebalo da bude najmanje obimna jer se posle večere uglavnom ide na spavanje, nema fizičke aktivnosti, pa dolazi do taloženja sala na telu. Namirnice koje takođe treba jesti, pored mesa su i jaja, zeleno povrće i mahunarke kao što su grašak, boranija ili pasulj. Ne bi se smeli zaboraviti ni mleko i mlečni proizvodi ali bi trebalo birati one sa niskim procentom masti, što je naznačeno na ambalaži. Takođe, neophodno je jesti i hleb i žitarice. Ovo su neke namirnice koje se preporučuju da bi se formirali i održali trbušnjaci.

Pored ishrane, naravno važno je i redovno vežbanje ako želite da oblikujete svoje stomačne mišiće. Najbolje bi bilo raditi kardio vežbe. To su vežbe koje ubrzavaju rad srca. Pomoću ovih vežbi se skida salo i gubi višak kilograma. Zato je najbolje trčati, dzogirati ili voziti bicikl. Osim toga, podjednako su važne i vežbe snage. Znači dizanje tegova se svakako preporučuje.

Kako bi se salo nestalo, trebalo bi biti što više tečnosti. Preporučuje se najmanje 2 l vode dnevno. Međutim, u tečnost pored vode, spada i čaj i sok.

Važno je i dovoljno odmarati. Svaki čovek bi trebalo da ima najmanje 8 sati sna. Tako se mišići odmaraju i postaju jači.

Trebalo bi izbegavati dodatke ishrani u vidu suplemenata. Oni neće pomoći u postizanju željenog rezultata jer u većini slučajeva nemaju nikakav efekat.
Ovo su bila neka pravila kojih bi se trebalo pridržavati. Kao što se može primetiti, najvažnije je paziti na ishranu, raditi vežbe i s vremenom ih povećavati. Tako će se sigurno dobiti trbušnjaci koji mnogi žele.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation