Saveti za negu lica

Veoma je važno negovati svoju kožu. To je dokaz koliko brinete o svom izgledu i koliko vam je stalo do njega. Zaista je lepo videti ženu sa zategnutom i lepom kožom lica na kojoj nema bora i znakova starosti. Neovanje kože lica ne mora biti skupo. Ono može biti pristupačno i dostupno svima. Mi ćemo vam dati nekoliko saveta na koje treba da obratite pažnju pri negi svoga lica.

1. Što češće čistite lice. Znači umivajte se nekoliko puta dnevno jer se nečistoća, odnosno čestice prašine stalno skupljaju na vaše lice. Najmanje se umivajte 2 puta dnevno, ujutru i uveče. I nikada ne idite na spavanje sa šminkom, nego prethodno očistite lice. Posle umivanja, možete kožu istrljati kockicama leda, to koži vraća tonus. Takođe gel od aloje je odlična stvar za čišćenje kože. Sapune izbegavajte , jer isušuju kožu, zato se bolje umijete čistom vodom. Ako imate pri ruci gel za čišćenje lica, slobodno koristite njega. Naravno nakon upotrebe gela, lice morate oprati vodom.

2. Otidjite dermatologu da odredi vaš tip kože, kako biste znali koje preparate treba da koristite. U zavisnosti od toga da li je vaša koža suva ili masna ili pak imate mešoviti tip kože , opredelite se za odgovarajuću kremu. Najbolje je da to uradite po preporuci dermatologa.

3. Uvek obratite pažnju da kupujete kvalitetnu kozmetiku. Nemojte štedeti kada je nega vaše kože u pitanju. Jeftiniji proizvodi su lošijeg kvaliteta, pa vam ih svakako ne preporučujemo.

4. Za negu kože lica trebalo bi da koristite i dnevnu i noćnu kremu. Važno je da ne preterujete pri nanošenju kreme. Ako preterate, zatvorićete pore na licu i koža neće moći da „diše“.

5. Ako želite da izbegnete pojavu akni, trebalo bi i da izbegavate stresne situacije. Izloženost stresu dovodi do poremećaja hormona kod žene, pa se pri tome i pojavljuju akne na licu.

6. Jednom nedeljno radite piling lica. Kupite neko sredstvo za piling i nanesite ga na vlažnu kožu. Kružite blagim pokretima po licu, kako ne biste oštetili kožu. Piling vam preporučujemo da uradite pre nanošenja kreme jer nakon pilinga krema bolje prodire u kožu.

7. Što se tiče maske za kožu, nju bi takođe trebalo da nanosite samo jednom nedeljno. Bitno je da izaberete neku masku za vaš tip kože. Zato bi najbolje bilo da se o tome posavetujete sa kozmetičarem. Masku na licu nemojte držati više od 10 minuta i naravno posle toga se umijte. Masku uvek nanosite na čistu kožu koja je potpuno očišćena od šminke.

Ako želite koži da vratite sjaj i elastičnost, možete se i odlučiti za neki tretman kod kozmetičara. Ova metoda jeste skuplja ali će rezultati sigurno biti vidljivi jer će vaša koža biti čvršća, svežija i vitalnija.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation