Saveti za mršavljenje

Veliki broj ljudi ima problem sa viškom kilograma i želi da ih se reši. Ako i vi spadate u tu grupu ljudi, muči vas isti problem, možda ćete uz pomoć naših saveta uspeti da ga rešite. Ipak nemojte misliti da je to lako i da će to uspeti u kratkom vremenskom periodu.

Ono što je najvažnije kod mršavljenja jeste da promenite svoje loše životne navike. To podrazumeva da se odreknete alkohola i sokova, posebno onih veštački zaslađenih ali i gaziranih. Takođe, treba da zaboravite na grickalice i slatkiše kao i na brzu i prženu hranu. To su namirnice koje su najbogatije kalorijama koje su nezdrave i nepotrebne vašem organizmu. Koje se samo talože i tako nastaje salo. Izbegavajte i beli hleb i peciva od belog brašna. Detaljnije o promeni životnih navika, pročitajte u članku: kako brzo i prirodno smršati.

Obratite pažnju i na to da dovoljno spavate. Dokazano je da osobe koje malo spavaju, imaju veću potrebu za hranom. Nemojte veći deo dana presedeti ili preležati. Nasuprot tome, svakodnevno se rekreirajte.

Bavite se nekom fizičkom aktivnošću, nekim sportom, znači trenirajte ili bar svakodnevno šetajte ili trčite. Važno je da budete u pokretu, a ne da se ulenjite. Najmanje sat vremena dnevno provedite napolju, u prirodi.

Umesto pomenutih napitaka kojih biste trebali da se odreknete, pijte što više vode. Ona je najzdravija i pročišćava organizam. Zato popijte najmanje 2,5 litre vode dnevno. Možete popiti i čašu vode pre jela, jer to prema nekim istraživanjima ublažava osećaj gladi. Jedite što više voća i povrća. Sveža salata je nešto što se svakako preporučuje. Zato jedan vaš obrok može da se sastoji od mesa, kao što je piletina ili još bolje riba i sveža salata. Pored toga vam savetujemo i da uzmete varivo od povrća, jer je kuvana hrana posebno važna za vaš organizam. Supa ili lagana čorba bi trebala biti neizostavan deo vašeg obroka. Tako izgleda zdravo hranjenje.

Obroci ne bi trebalo da budu obilni, odnosno ne biste trebali da se prejedate i trebalo bi sporije da jedete. Trudite se da svaki zalogaj dobro sažvaćete a ne samo da ga progutate. Na ovaj način ćete uneti manje kalorija i duže ostati siti. Nemojte jesti posle 20 h, a nikako 2 h pre spavanja. Ako budete jeli kasno uveče, hrana se neće svariti i tako će se stvarati masne naslage. Kada jedete usresredite se samo na to. Nemojte gledati tv ili nešto slično jer ćete u tom slučaju ne razmišljajući pojesti veće količine hrane. Potrudite se da vaša ishrana bude što raznovrsnija a ne da se zasniva stalno na istim obrocima.

Samo budite uporni i strpljivi i polako ćete sigurno izgubiti kilograme. Nije ni dobro da se to desi naglo, odjednom. To bi mogao biti šok za ogranizam. Zato je najbolje da to bude postepeno, pa ćete kroz par meseci i ostvariti vaš cilj.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation