Saveti za dobre fotografije

Koliko je dešavanja u vašim životima koja su verovatno ostala zabeležena, ali su fotografije ispale loše. Ako ne znate osnovne stvari prilikom pravljenja fotografija, ni najnoviji i najmodrniji fotoaparat vam neće pomoći.

Prvo se upoznajte sa performansama svog aparata. Ako kupujete digitalni fotoaparat, informišite se o njegovim komponentama i mogućnostima. Saznajte kako da kontrolišete ekspoziciju, kako se koriste različiti načini slikanja i kako se koristi blic. To će vam biti od neprocenjivog značaja i kada budete ovekovečili posebne trenutke.

Jedna od najvažnijih stvari koje treba da znate o digitalnoj fotografiji je kontrola blica. Zavisno od situacije, doba dana, osvetljenja i okruženja , morate da isključite ili uključite blic. Ne oslanjajte se na automatsko uključivanje, već ga podesite ručno kako bi bili sigurniji. Kada snimate fotografije na otvorenom , ponekad je dobro da se uključite blic da osvetli predmet , naročito se nalazi u hladu. S druge strane , možete da odaberete da isključite blic kada snimate u zatvorenom prostoru, ali pazite da to ne rezultira neprirodnom bojom kože i oštrim bljescima na fotografijama .

Pre snimanja i slikanja nekog važnog događaja, poigrajte se svojim fotoaparatom. Proverite sva podešavanja i slikajte probne fotografije na sve moguće načine. Tako će te i samo videti koji mod vam odgovara za kakvu priliku. Pokušajte sa slikanjem predmeta iz više uglova (zato nabavite karticu sa dosta memorije), lako će te obrisati ono što vam ne uspe. Nema potrebe da se obučvate za fotografisanje kao profesionalac, dovoljno je da vam fotografije ne budu mutne i neuspele.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation