REKLI SU VAM DA JE NEMOGUĆE I LAGALI: Ovaj dečak ozdravio je od autizma! (VIDEO)

Iako mu je dijagnosticiran autizam, sada je posve zdrav dječak!

autizam

Autizam je, mnogi će reći bolest novoga doba koja rapidno raste posljednjih nekoliko godina. Nedavno su u javnost iscurile informacije zviždača iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti koje dokazuju da cjepivo uzrokuje autizam. I zaista s porastom broja cjepljenih raste i bolest autizma u nevjerojatnim razmjerima. Općenito, kod djece u SAD-u na 100 djece registrirano je jedno dijete s autizmom. U Kaliforniji jedno dijete od njih 150 ima autizam – samo u razdoblju 2001./2002. zabilježen je porast autizma za 54 posto. No, u nekim područjima stopa autizma je još veća, na svakih 50 djece dolazi jedno autistično dijete! S godinama taj broj rapidno raste, pa sada u svijetu brojimo milijune autističnih osoba.

Roditeljima s autističnom djecom rečeno je kako se simptomi ove bolesti mogu ublažiti no ne i u potpunosti izlječiti. No jedan dječak svijetu je pokazao da to baš i nije istina. Njegovi roditelji unijeli su samo malo promjene u prehranu dječaka i on je u potpunosti ozdravio od dijagnosticirane mu bolesti.

Nedavno, se pojavila studija koja pokazuje da se promjenama u prehrani, autizam može poboljšati i djeca kojima je dijagonosticiran autizam mogu biti u mogućnosti ponovno se vratiti “normalnom” životu.

Ethan Fox – dječak koji je imao autizam

Liječnici nisu prepoznali da su njegovo odbijanje spavanja i probavni problemi bili povezani s prehranom. Srećom, njegovi roditelji su tražili alternativne načine liječenja i konačno, nakon godina utrošenog truda otkrili su nešto vrlo važno za dječakov oporavak. Prepoznali su duboku povezanost između autizma i prehrane. Otkrili su da se riješenje nalazi u prehrani bez glutena i kazeina (mliječnih proizvoda), te se već kroz nekoliko dana Ethan počeo osjećati bolje. Tijekom godina, započeli su s upotrebom vitamina i organskog povrća i vidjelo se dramatično poboljšanje u društvenim, kognitivnim i funkcionalnim sposobnostima.

Korist od ovakve prehrane temelji se na teoriji da djeca s autizmom mogu imati alergiju ili visoku osjetljivost na namirnice koje sadrže gluten ili kazein, a te vrste alergija najčešće su nuspojave raznih cjepiva. Djeca s autizmom, prema teoriji, probavljaju peptide i proteine u namirnicama koje sadrže gluten i kazein drugačije od drugih ljudi i ova razlika može pogoršati simptome.

Tri godine kasnije, nastavili su s prehranom bez glutena i kazeina, uključujući vitamine te izliječili Ethanov gastrointestinalni sustav. Ozdravio je na prehrani od zdravih proteina, organskog povrća i voća, riže i krumpira. Više ne pokazuje ikakve znakove autizma. Iznad svega, zdrav je, sretan i zabavan dječak.

Pogledajte video:

Izvor: dnevno

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation