Ravan stomak

Čovek bi pomislio da uz postojanje svih tih zadivljujućih proizvoda koji obećavaju ravan stomak u nezamislivo kratkom roku, nikad više neće ugledati osobu sa salcetom koje ,,kipi’’. Nažalost, to nije slučaj i većina, ako ne i svi ovi proizvodi kompletno, učiniće malo ili nimalo da izravnaju vaš stomak, i to zbog toga što oni ne mogu da eliminišu sloj sala, koje prekriva vaše trbušnjake i ne dozvoljava da imate zategnut stomak.

Postoji razlika između ćelija koje grade mišiće i salo. Masnoće predstavljaju višak unetih kalorija putem hrane, koje organizam čuva nataložene preko mišicnog tkiva. Mišici, sa druge strane, se sastoje iz vlakana, koja se kontrahuju kako bi proizvela pokret. Masnoća ne može da se pretvori u mišic, a takode ni mišic ne može da se pretvori u mast. Zato je većini ljudi izgovor da su izgubili mišiće, a ne da su nataložili masti. Zato, ukoliko želite stomak kao sa reklame, prva stvar koju morate da uradite je da da eliminišete u potpunosti slojeve masnoce koji skrivaju vaše trbušnjake.

Najefikasniji nacin da izravnate stomak je kombinacija treninga sa opterećenjem, kardio vežbanje i stabilizacija šecera u krvi. To nas čuva od dodavanja novih slojeva masnoće i olakšava vašem telu da postojeću masnocu koristi kao gorivo. Morate da radite neku vrstu progresivnog treninga sa opterećenjem. Radite obične trbušnjake, ali na lopti, ili u stranu, ili uz dodatak tegića.

Radite i rotacije tela, jer nije preporučljivo vežbati samo jednu grupu mišića na stomaku. Zato radite vežbe i za bočne trbušnjake, ali i za leđa. Trbušnjaci su mišici kao i bilo koji drugi i treba ih stoga trenirati najviše tri puta nedeljno.

Kardio trening je važan, jer vam on, ukoliko se radi pravilno, može ubrzati metabolizam i u narednih 4-24 časa nakon treninga. To znači da je manja verovatnoća da će te višak kalorija uskladištiti kao telesnu masnoću, već će one pre biti iskorišćene od strane vašeg ubrzanog metabolizma. Povrh toga, verovatno će te skinuti i nešto od postojećih masnih naslaga.

Pokušajte da pravite zdrave i pametne izbore, kada god je to moguce, a naročito ako je hrana u pitanju. Nemojte se osećati toliko krivim ako s vremena na vreme svratite do Meka ili pojedete parče torte, jer ne mora da znači da cće se to odmah nataložiti i pretvoriti u mast.

Ukoliko pak ništa od ovoga u kućnoj varijanti ne pomaže, potražite pomoc profesionalaca.Treba da razmotrite mogucćnost dobijanja stručne pomoći od strane kvalifikovanih fitnes profesionalaca. Nemojte se uzdati isključivo u informacije, koje dobijate iz magazina, ili lokalnog fitnes kluba. Kvalifikovani fitnes profesionalci vam mogu pomoći u postizanju vaših ciljeva, za mnogo manje vremena nego što mislite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation