Proširene vene – lečenje

Proširene vene se mogu pojaviti na različitim delovima tela ali najčešće na nogama. Takve vene su tvrde i nadute, pod kožom možete da ih opipate. Koža iznad proširenih vena vremenom je bolnija i tanja. Do ove vrste poremećaja dolazi zbog slabih zidova vena ili kod žena posle porođaja ili kod osoba koje duži deo vremena stoje.

Protok krvi kroz vene je većinom spor a presek krvnih sudova je veći od arterijskog pa i zbog toga i pritisak u njima vrlo nizak. Za lečenje je potrebno: da izbegavate da stojite dugo, nositi udobnu obuću, jesti što više namirnica bogatim mineralima i vitaminima, nikako nemojte biti u dodiru sa izvorom topline, koristiti hladne zavoje na listove na koje ćete staviti vodu i sirće (to će Vam privremeno pomoći).

Takođe Vam može pomoći kada pomešate 10gr kunice, 10gr arnike, 10gr kantariona i 20gr divljeg kestena.
Pijte čaj od vrbove kore 20gr, kantariona 20gr, kunice 20gr, koprive 20gr.

Ono što Vam dodatno može pomoći je sledeći recept: u litar maslinovog ulja dodajte 10gr mažurana, ruzmarina, imele,kantariona, čempresa. Bilje snažno pritisnite i stavite u staklenu teglu i dodajte litar maslinovog ulja. Na poklopcu od tegle napravite nekoliko rupica. Potrebno je da stoji dvadeset dana na toplom mestu. Kad prođe taj period dodajte 15ml ekstrakta divljeg kestena. Zatim svako jutru i vece masirajte deo tela na kom imate problem sa venama.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation