Problemi sa kožom u letnjem periodu

Konačno, došlo je lepo vreme i sada je trenutak za nošenje laganije garderobe i obuće. Evo kako da Vaša koža izgleda što lepše.

Pod uticajem visokih temperatura i vlažnosti vazduha, koža se više masti. Nemojte se previše često tuširati (dovoljno je dva puta na dan u letnjem periodu). Izbegavajte previše jake pilinge, zamenite ih maskom od gline, tako ćete otkloniti masnoće na koži. Međutim, nemojte da preterujete sa upotrebom ove maske, jer će preterivanje dovesti do sušenja kože. Najbolje je da ovu masku primenjujete jednom sedmično. Naravno, obavezna je svakodnevna krema za čišćenje lica, uz upotrebu tonika.

Da biste otklonili pojavu ”guščije kože” koju karakteristišu kvržice crvene boje male velične, treba da koristite preparate kao što su salicilna kiselina ili losion na bazi glikolna.
Salicilna kiselina će ukloniti mrtve ćelije sa površinskog sloja kože, a losion na bazi glikolna će snadbeti kožu kolagenom.
Obavezan je piling uz frotirsku rukavicu.

Urastanje dlačica prisutno je tokom cele godine, ali se u letnjim mesecima najviše primeti, ako za depilaciju koristite žilet ili depilator. Igla i pinceta nisu rešenje za ovaj problem, jer Vam mogu stvoriti mnogo veće probleme, u vidu rane ili infekcije koju će Vam trebati pomoć lekara – dermatologa.

Umesto da rizikujete sa iglom i pincetom, na kritično područje nanesite oblogu čaja od kamilice. Svakog dana po 3 puta koristite ovu oblogu u desetominutnom trajanju. Na ovaj način, koža će postati mekša i lakše ćete eliminisati urasle dlačice.
Ako za depilaciju koristite žilet, izbacite iz upotrebe kremu, a zamenite je gelom za pomoć pri brijanju. Tako će rizik da se koža ošteti biti manji.

Tamna koža u predelu pazuha rezultat je depilacije žiletom, znoja, mrtvih ćelija na površini kože, dezodoranasa u stiku ili spreju. Razmislite da li ćete problem rešiti pomoću voska ili kreme sa procentom hidrokinona. Poželjno je da se konsultujete sa dermatologom.

Pojedini preparati za zaštitu kože od Sunca mogu da dovedu do pojave prištova na koži ako su na bazi ulja. Dakle, najbolja opcija su preparati bez ulja i koji nisu suviše masni.

Odlični tretmani za održavanje vaše kože i lica lepim su: fileri i lifting lica.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation