Prirodno lečenje bubuljica

Akne i bubuljice su izuzetno neprijatan i komplikovan problem. Ali, prirodni lekovi mogu biti jednako efikasan kao neki kozmetički preparati, možda i moćniji.

Ponekad , sve vaše telo treba je pravilna ishrana i nega kože. Evo nekoliko jednostavnih stvari koje možete da radite od danas kako bi izleči svoje lice od ovih,,napasti’’.

Jednom ili dva puta nedeljno, na lice nanesite masku od meda. Med ima antibakterijska svojstva , pa je odličan za dezinfekciju i isceljenje manjih nepravilnosti na koži. Takođe je nežan prema osetljivoj koži, ali i svim ostalim tipovima.

Perite lice dva puta dnevno posebnim sapunom za bubuljice na bazi sumpora, ujutru i neposredno pre nego što krenete na spavanje. Budite izuzetno nežni prema vašoj koži prilikom pranja – ne ribajte po svaku cenui i ne iskorisei bilo koju vrstu grube tkanine.

Ako previše umivate lice, možete skinuti previše površinskog sloja, što će iziritrati kožu da stimuliše lojne žlezde da proizvode više sebuma, čime dovodite do kontraefekta, jer će bubuljice sve više da se pojavljuju.

Ukoliko imate veoma dugu kosu, držite je što dalje od vašeg lica, pogotovo leti. Vaša kosa sadrži ulja, koja će dodatno mastiti i prljati vaše lice. Zato je redovno vezujte u konjski rep, pogotovo dok se bavite nekom napornijom fizičkom aktivnošću.

Jedite šargarepu zbog beta-karotena i vitamina A koji jača zaštitni sloj kože i sprečava akne. To pomaže da se smanji proizvodnja sebuma. Vitamin A je takođe moćan antioksidant potreban da oslobodi vaše telo od toksina. Nedostatak bilo kog vitamina i njihov disbalans izaziva pojavu akni. Zato se trudite da jedete pravilno i zdravo.

Vodite računa o svom licu i tretirajte bubuljice na vreme da ne bi došlo do pojave ožiljaka koje ćete posle morati možda da tretirate uz pomoć tretmana plastične hirurgije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation