Prirodno izbeljivanje zuba

Za one koji se klone hemijskih tretmana i poseta stomatologu, postoji nekoliko prirodnih načina za izbeljivanje zuba koji mogu da pomognu da vaš osmeh ponovo zablista .

Neki od prirodnih izbeljivača koji se mogu naći u svakoj kuhinji su soda bikarbona, limun, jagode, jabukovo sirće… kombinovanjem sode i vodonik peroksida možete napraviti prirodnu pastu koja će ukloniti sve mrlje iz vaše usne duplje u roku od mesec dana. Samo sodu bikarbonu koristite jednom nedeljno 5 minuta pre nego što operete zube. Kako prolaze nedelje će te primetiti da vaši zubi su belji .

Jagode dokazano izbeljuju zube. Jednostavno utrljavajte polovine jagoda svakodnevno na zube. Takođe, možete koristiti i unutrašnjost kore narandže (onaj beli deo) na zubima i to će im pomoći da vrate prirodnu boju. Št se tiče jabukovog sirćeta, svako veče ispirajte usta sa njim. Možda ukus nije najprijatniji, ali je jako koristno u uništavanju bakterija u usnoj šupljini.

Koristeći prirodnu pastu napravljenu od obične paste za zube i sode bikarbone, nanoseći je na traku od aluminijumske folije, možete uraditi kućni tretman izbeljivanja zuba. Ostavite traku na zubima dva puta nedeljno po jedan sat. Nakon toga, operite zube i uskoro ćete primetiti da se vaši zubi postepeno sve belji .

Jedna slasna jabuka dnevno deluje kao četkica na vaše zube, dok je žvaćete. Proces žvakanja jabuke uklanja višak hrane i bakterije između zuba, dok usput uklanja i površinske mrlje. Jabuke sadrže i jabučne kiseline, koje se hemijski koriste u proizvodima za beljenja zuba, koji pomaže razgradnji mrlja na zubima.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation