Plodnost žene

Želite da jednog dana postanete majka? To je divno, a mi Vam dajemo savete kako da održite svoje telo sposobnim za začeće. Ako imate loše navike, promenite ih.

Nažalost, ne baš mali broj žena ima problema da zatrudni. Najčešći uzrok su problemi sa jajnicima uzrokovani nepravilnim lečenjem upala u adolescentskom dobu, nošenje suviše kratkih majica, suknji i pantalonica sa spuštenim strukom. Takođe, cigarete imaju negativan uticaj na plodnost kod oba pola. Žena koja je pušač treba da zna da će joj čak 12 meseci u proseku duže trebati da bi ostala u drugom stanju, kao i da će ranije stupiti u menopauzu nego žene koje nisu pušači – oko 2 godine.

Neuhranjenost ali i gojaznost smanjuju Vašu plodnost, tako da bi Vaša. kilaža trebalo da bude optimalna.
Redovni ginekološki pregledi radi preventive trebalo bi da Vam budu navika. Polno prenosive bolesti i infekcije često su prepreka kada žena želi da zatrudni. Ako infekcija ili polno prenosiva bolest postoji, adekvatno lečenje je neophodno da bi se sprečilo doživotno začepljenje jajnika ili vanmaterična trudnoća. Hlamidija je nažalost u porastu i zahteva blagovremeno lečenje.
Ogroman je broj ozloglašenih bakterija i infekcija koje Vam mogu otežati ili čak onemogućiti da ostanete u drugom stanju.
Preporučuje se i upotreba prezervativa, kako biste izbegli moguće infekcije i polno prenosive bolesti.

Da biste sačuvali sposobnost jajnika ali i izbegli menstrualne bolove, trudite se da nikada, pa ni u letnjem periodu, ne hodate bosi, naročito ne po pločicama u kupatilu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation