Plastična i estetska hirurgija i korekcija nosa

Estetska korekacija nosa ili stručno rinoplastika spada u domen operacionih zahvata iz oblasti plastične hirurgije i predstavlja jedan od najzahtevnijih procedura.

Plastična i estetska hirurgija i korekcija nosa

Plastična i estetska hirurgija od davnina imaju veliki značaj za rekonstrukciju ljudskog tela. Još oko 8. veka p.n.e. je rađena korekcija i ulepšavanje nosa i korekcija i ulepšavanje ušiju u staroj Indiji što se može smatrati začetkom plastične i estetske hirurgije. Tek u 20. veku ova grana medicine naglo napreduje, a pravu ekspanziju doživljava sedamdesetih godina 20. veka. Tada se u oblasti plastične i estetske hirurgije pored korekcije nosa počinju raditi i uvećanje dojki, podmlađivanje lica, podizanje grudi, korekcija kapaka i slično.

Nos, kao centralni deo na licu, je lako uočljiv i teško jeprikriti njegove mane pomoću “trikova”. Mnoge osobe nisu zadovoljne njegovim izgledom. Ponekad priroda učini svoje i podari nam nos kakav ne želimo ali postoje i slučajevi kada dođe do povrede ovog organa te je potrebno potražiti rešenje plastične i estetske hirurgije.

Operacijom nosa se vrši izmena kosti, hrskavice, kože i potkožnog tkiva kao i ligamenata i mišića. Ponekad nije samo estetski izgled u pitanju već se korekcijom nosa rešava i problem njegovog funkcionisanja kao što je devijacija nosa zbog koje je osobama otežano disanje.

Plastična korekcija nosa utiče i na poboljšanje kvaliteta života onoga koji se podvrgao ovom zahvatu. Često se ljudi identifikuju sa svojom fizičkom manom, pa se zbog toga osećaju psihički loše. Da bi im se vratilo samopozdanje potrebno je rešiti tu jednu manu zbog koje nisu srećni. Operacija nosa utiče na promenu karaktera i omogućava napredovanje u životu.

Treba znati da očekivanja i mogućnosti za korekciju nosa nisu iste. Ako je rađena rekonstrukcija nosa koji je bio iz nekog razloga oštećen tada pored plastične hirurgije na scenu nastupa i estetska hirurgija dajući finalnu završnicu vašem izgledu. Najvažnije je da nakon plastične i estetske operacije nos bude lepo usklađen sa crtama lica i da mu je vraćena funkcionalnost.

Pre plastične operacije u Beogradu kojom se koriguje nos treba izvršiti konsultacije sa palstičnim i estetskim hirurgom koji vas može posavetovati i uputiti u detalje ovog zahvata.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation