Pirinač dijeta

Ova dijeta je osnova za medicinski kontrolisano, brzo mršavljenje u periodu od 2 do 4 nedelje ili više, kao i u lečenju gojaznosti, dijabetesa , bolesti srca, povišenog krvnog pritiska i bolesti bubrega. Vremensi period varira u zavisnosti od toga koliko želite da smršate.

Iako ne spada u restriktivne dijete, preporuka je da se vrši pod lekarskim nadzorom. Učesnici u programu su u početku ograničeni izborom hrane, a zatim kako dijeta odmiče i vide se rezultati, biraju iz opsega koji čine sveže voće i povrće, žitarice, ribe i mahunarke ( ne pasulj ), tako da svakodnevno mogu unositi različite namirnice. Ime dijete zbunjuje, jer iako pirinač preovladava, dozvoljen je unos i ostalih namirnica.

Prvih nedelja je veoma vidljiv gubitak kilograma, jer je jelovnik veoma redukovan. Jedan dan u nedelji podredite detoksikaciji. Tad za doručak, ručak i večera jedete 2 skrobna jela i 2 voća. Primer za skorbno jelo je 1 kriška hleba ili trećina šolje kuvanog pirinča ili pola šolje kuvane testenine. Jedno voće podrazumeva voće srednje veličine.
Ostalih 6 dana je mlečno-vegetarijanska dijeta sa pirinčem, gde se doručak sastoji od jednog skrobno jela, jednog nemasnog mlečnog jela (šolja mleka ili jogurta ili kriška sira) i voća. Za ručak i večeru: tri skrobna jela, 3 povrća i jedno voće. Povrće podrazumeva šolja nekuvanog ili pola šolje bilo kog kuvanog povrća.

Unos soli je ograničen jer so nadima, ali se ne izbacuje potpuno jer je pola grama natrijuma iz soli dnevno potrebno za normalne telesne funkcije. Ista konstatacija se odnosi na unos masti. Nezdrave masti iz brze hrane zamenite zasićenim mastima iz ribe, suvog voća i maslinovog ulja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation