Pigmentacija kože

Puno dama ima neujednačen ten, pa traže pomoć kozmetičara ili dermatologa. Neujednačen ten nastaje zbog suviše mnogo izlaganja suncu.

Sunčevi zraci ubrzavaju pojavu znaka starenja na našoj koži. Sunce može da ošteti kožu i da ubije pigmentne ćelije. Zbog toga, preostale pigmentne ćelije jače proizvode pigment koji ih brani od sunčevih zraka, da bi nadoknadile upropaštene pigmentne ćelije.

Lice, dekolte, šake i ramena su najviše izloženi suncu i pigmentacija najviše preti baš tim regijama. U cilju zaštite kože neophodno je da kožu namažete kremom zaštitnog faktora 30, svaki put kada se sunčate ili boravite napolju.

Problem sa neujednačenim tenom može uzrokovati hiperpigmentacija ili poremećena pigmentacija, a to takođe uzrokuju sunčevi zraci. To se javlja kada se poveća količina pigmetnih ćelija unutar kože, hormonskih poremećaja ili naslednih faktora. Isto tako, za ovaj problem može da bude kriva i bolest – neurodermitis koja ostavlja posledice i kada se povuče.

Svakako, problem sa neujednačenim tenom nije nerešiv. Zakažite termin kod dermatologa i kozmetičara. Pored toga, neophodna Vam je i odgovarajuća zaštita od ultraljubičastih zraka. Pojedine regije može da obradi kozmetičar. U kozmetičkom salonu, izbor je Vaš: proizvod koji će ujednačiti ten, postupak koji će posvetliti kožu, laserski tretman ili piling. Ipak, imajte na umu da se konačni efekat ovih postupaka razlikuje od osobe do osobe.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation