Peglanje kose

Najčešće promene na koje se žene odlučuju vezane su za kosu. Sa ravnom kosom možete učiniti svašta, dok ako imate kovrdžavu kosu, mogućnosti su vam sužene. Ipak, ukoliko želite drastičniju promenu, ali ne trajnu, možete je ispeglati i iznenaditi okolinu.

Peglanje kose

– Koristite pravi šampon za vaš tip kose. Pre samog peglanja kose, preporučuje se pranje kose šamponom na kojem je naglašena namena glatke kose (smoothing). Balzam koji isto deluje je takođe obavezan pre tretiranja kose peglom, pa se posebno preporučuje onaj koji se ne ispire nakon nanošenja.

– Kosa bi trebala biti potpuno suva pre početka peglanja, stoga zaboravite mitove o tome da će te kosu manje oštetiti ako je peglate napola mokru. Da kosa ne izgledala spljošteno, pre peglanja preporučuje se kratko feniranje okruglom četkom koja će frizuri dati potreban volumen. Ako vam je kosa inače tek lagano uvijena i tanka, upotrebite veliku okruglu četku za feniranje. Ne preterujte sa nanošenjem preparata nakon sušenja, jer prevelika količina laka za kosu samo će je slepiti i dobićete vrlo nepoželjan rezultat.

– Pegla je tek treći korak. Nakon pranja kose odgovarajućim preparatima i njenog sušenja, ide sam proces peglanja. Lagano uvijenu kosu po pravilu treba lagano i ispeglati – peglom jednostavno prođite u dugačkim neprekidnim potezima po mestima koja zahtevaju peglanje. Jako valovita i kovrdžava kosa traže ipak puno više vremena i uloženog truda. Kosu je najpre potrebno podeliti u male pramenove, i svaki od njih peglati brzim neprekidnim pokretima sve dok ne dobijemo željeni ravni izgled. Nakon što je izglačana cela kosa, preporučuje se nanošenje posebnih seruma sa dodatkom silikona koji će olakšati tretiranu kosu u njenom oporavku.

– Odaberite pravu peglu. Pegle za kosu mogu se kupiti za male pare, ali ima i dosta skupih, sa keramičkim grejnim pločama. Cena ipak nije odlučujući faktor prilikom samog odabira – razmislite koliko često će te peglu upotrebljavati, a njenu debljinu prilagodi svojoj kosi. Stvar na koju dodatno treba pripaziti je ima li odabrana pegla regulator topline na sebi. Ako vam je kosa kraća dobar rezultat će te postići i manjim modelom, dok je za dugu kosu bolja što veća pegla sa prostranijom grejnom površinom. Ako vam je kosa jako kovrdžava, potrebna vam je profesionalna verzija pegle, ili u krajnjem slučaju, poseta frizeru.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation