Pac za divljač

Postoji puno načina na koje možete pripremiti divljač, medjutim bilo koji način za pripremu da odaberete, za meso mora predhodno da se napravi odgovarajući pac u kome će meso da odstoji kako bi omekšalo i bilo spremno za dalju pripremu.

Meso najpre dobro operite i proverite da na njemu nema tragova sačme kojom je divljač ulovljena.

Zatim, meso isecite na komade koje je potrebno da stavite u pac da odstoje, kako bi omeksali i bili spremni za dalju pripremu odnosno kuvanje.

Za pripremu paca za recimo meso jednog divljeg zeca, potrebno je:
Litar vode, pola čaše vinskog ili jabukovog sirćeta, čaša crnog vina, pola čaše ulja, dve veće glavice crnog luka presečene na četvrtine, dve glavice sitno iseckanog belog luka, nekoliko komada celera, par listova lovorovog lista, so i biber po želji i vezica iseckanog peršuna.

U odgovarajuću posudu najpre složite red komada mesa od divljeg zeca, zatim preko reda mesa stavite red gore navedenih čvrstih sastojaka, sastojke opet prekrijte mesom, i tako sve dok u posudu ne ubacite sve sastojke i svo meso, na kraju, sve to prelijte sa navedenom količinom vode, sirćeta, ulja i vina.

Površina tečnosti treba da je iznad površine mesa i čvrstih sastojaka. Zatim, meso odozgo pritisnite nečim što će sprečiti da meso ispliva van površine tečnosti.

Ostavite meso u pacu da odstoji oko 12 do 15 sati.

Nakon ovog vremena meso je spremno za dalju pripremu, odnosno termičku obradu.

Važno je navesti da se isti pac koristi i za druge vrste divljači, jedino što se u tom slučaju menja jeste razmera odnosno količina sastojaka, koja je potrebno da bude srazmerna prema količini mesa.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation