Osteoporoza

Opasnost za sve zene je osteoporoza. To je bolest koju karakteriše niska koštana masa kao i propadanje kostiju .Fizička aktivnost i hrana bogata vitaminom D Vam može pomoći da sačuvate zdravlje kostiju.

Ukoliko slomite kost to neće imati uticaj na njihovu snagu. Bitno je da pratite uput Vašeg lekara da bi prelom pravilno zarastao.

Posle 35 godine gubite koštanu masu ali sporije, dok ne udjete u menopauzu, tad se ubrzava. Gubitak koštane mase će se usporiti posle 60 godine.

Osteoporoza je može izlečiti.

Hranite se zdravo i pravilno. Unosite što više hrane bogate kalcijumom i vitaminom D. To će Vam pomoći kod očuvanja kostiju isto kao i održanje zdrave telesne mase. Sa godinama vitamin D će Vam biti dosta potreban. Njegovo povećanje povećajte korišćenjem multivitamina, sunčanjem, namirnicama.

Ako Vam se čini da se smanjujete to je zbog gubitka koštane mase. Do kolapsa kičmenog stuba dolazi zbog toga što kosti gube minerale koji ih osnažuju.

Žene koje imaju neredovnu menstruaciju iz bilo kog razloga, to ih dovodi u opasnost zbog gubitka koštane mase, jer telo tad smatra da je u menopauzi.

Odaberite neku od fizičkih aktivnosti i na taj način sprečite osteoporozu. Preporučuju se vežbe i za snagu kao i za ravnotežu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation