Operacija ušiju – najčešća pitanja i odgovori

Korekcija ušiju je jedna od najčešćih intervencija iz domena estetske hirurgije kod dece.

Nekada su deformacije ušne školjke bile estetski problem sa kojim su ljudi živeli celoga života, a danas se rešavaju za svega nekoliko sati.

Da li je meni potrebna operacija ušiju?

Ukoliko imate velike ušne školjke, klempave uše, asimetrične ili šiljaste uši, onda jeste pravi kandidat za ovu operaciju.

Kada uraditi operaciju?

Zahvat je moguće raditi već nakon šeste godine života. Najbolje je ovu operaciju uraditi pre nego što dete krene u školu kako drugačiji oblik ušne školjke ne bi izazvao komentare vršnjaka, zadirkivanje, a onda ostavio i neke ozbiljnije emocionalne posledice. Svakako, intervenciju je moguće raditi i kod starijih osoba svih uzrasta.

Koji je cilj korekcije ušiju?

Cilj operacije je smanjenje deformiteta uha i ušne školjke, što kod pacijenta dovodi do porasta samopouzdanja i osećaja olakšanja zbog rešavanja ovog estetskog problema koji ga je oduvek mučio.

Kako se pripremiti za operaciju?

Za ovu operaciju ćete se pripremiti kroz razgovor sa profesorom dr Milanom Jovanovićem. Ono što je u preoperativnom periodu najbitnije da znate je – kakav izgled ušiju želite. Ukoliko su vaši zahtevi realni, spremni ste za operaciju.

Kako izgleda sama operacija?

Operacija traje od jednog do dva sata. Prof. dr Milan Jovanović više od 18 godina koristi sopstvenu tehniku za korekciju ušiju kojom se postižu najbolji mogući rezultati. Ovu tehniku je objavio u najboljem svetskom časopisu iz oblasti plastične hirurgije u Plastic and Reconstructive Surgery.

Da li je intervencija bolna?

Operacije se izvodi u lokalnoj ili opštoj anesteziji (kod sasvim male dece), i sama intervencija uopšte nije bolna.

Koje komplikacije može da se dese prilikom intervencije?

Komplikacije su veoma retke. Najčešće je to formiranje hematoma između hrskavice i kože uha ili utrnulost operacijom zahvaćene regije, koja nakon nekog vremena sama prolazi.

Koliko traje period oporavka?

Nekoliko sati nakon operacije pacijent može da ide kući. Zavoje će nositi najviše sedam dana, a nakon dve nedelje se skidaju i konci. Sportske aktivnosti ili aktivnosti koje direktno mogu da povrede ušnu školjku treba izbegavati do dva meseca.

Zašto se odlučiti za korekciju ušiju?

Jednom postignuti efekti dobijeni korekcijom ušiju su trajni. Izgled ušiju menja i kompletan izgled lica, pa zašto onda trajno ne izgledati bolje.

Koliko košta operacija?

Korekcija ušiju košta 800 evra.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation