Opadanje kose

Korišćenje gotovih preparata jeste jednostavnije, ali bi trebali da počnete da koristite preparate koje ste sami napravili, jer im je pristupačnija cena i takođe ne mogu da naškode Vašoj kosi.

Prvo što treba da uradite pre nego što potražite lek protiv opadanja kose odredite uzrok. Ukoliko je to bolest, obratite se svom lekaru,a ako je nasledna osobina u tom slučaju kosa će biti izgubljena.

Kao što znate postoji dosta preparata protiv opadanja kose, a da li zaista imaju zadvoljavajuće rezultate to znaju oni koji su ih koristili. Ono što treba da znate je da na preparatima nisu navedeni svi sastojci koje sadrže, što Vašoj kosi može dodatno da naškodi. Prema tome korstite preparate koje ste sami napravili, koliko god korišćenje gotovog preparata bilo lakše.

Odaberite šampon koji je blag i koji ćete moći da koristite dovoljno često a da ne zamasti toliko Vašu kosu. Kosu takođe nemojte prati sa previše vrućom vodom, jer se tako ubrzava opadanje kose.

Ispiranje čajem

Kada operete kosu,isperite je sa čajem od kamilice. Četiri kašike sušene kamilice prelijte sa litrom ključale vode, sačekajte deset minuta a onda procedite. Kosu isperite kada se čaj ohladi do temperature koja Vam odgovara za korišćenje. Na isti način pripremite i čaj od koprive, ali naizmenično koristite čaj od korena i čaj od listova.

Masaža korena kose

Kako bi sprečili opadanje kose masirajte koren kose. To uradite pomoću soka isceđenog iz listova oraha ili lavande. Takođe umesto toga možete da koristite ulja od tih biljaka.

Sedmodnevna kura

Ono što možete povremeno da koristite je sedmodnevna kura. Da bi ste napravili sebi preparat uzmite više od 1/2 kg svežih listova koprive, to prelijte sa 1L ključave vode, ostavite oko pola sata da se procedi. Listove koprive dobro procedite, dodajte 2dcl ricinusovog ulja. Preparat držite u flaši i pre upotrebe promućkajte. U koren kose ga utrljavajte tri puta dnevno, svih sedam dana.

Estetska hirurgija i tretmani

Pored svega navedenog, imate i opciju transplantacije kose koja spada u estetsku hirurgiju. Cena transplantacije postaje sve povoljnija pa možete razmisliti i o toj varijanti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation