Omega 3 masne kiseline

Omega 3 masne kiseline bi trebalo svakodnevno da unosite, evo i zbog čega.

Svuda oko nas se priča o omega masnim kiselinama i kolko su bitne za naše zdravlje, sigurno se pitate da li je stvarno tako. One jesu ali i nisu presudne u našem zdravlju. Npr. omega 9 naše telo samo proizvodi a ima ga i u hrani koju konzumiramo jaja, mleko, namazi… tako da nam i ne nedostaje. Ako imate problema sa pms-om ili ekcemima na koži, možda vam je potrebna omega 6, mada ne bi tebalo jer nju unosimo kroz ulje koje koristimo pri prženju. ali ako i dalje imate problem, obratite se doktoru, da proverite da nije neki ozbiljniji problem.

POTREBNA NAM JE OMEGA

Ali kada je u pitanju omega 3, ona nam je neophodna, nju unosimo u jako malim količinama jer kvalitet mesa nije kao što je bio, a sve manje jedemo ribu, školjke. Zato je potrebno do tri puta nedeljno unositi omega 3 kroz ribu kao što je losos, sardina, bakalara, inćuna.

GDE POČETI?

U dve bioaktivne kiseline kao što su EPA-EPIKOZAHEKSAENSKA KISELINA I DHA-DOKOZAHEKSAENSKA KISELINA može se naći omega3 masna kiselina. Obe pozitivno deluju na celokupno zdravlje, na holesterol, trigliceride, na krv, snižava nivo masnoća u krvi. Isto tako pomaže u sprečavanju nastanka aritmija, iznenadne smrti, snižavaju pritisak, kod bolesti srca…sprečavaju razvoj komplikacija i recidiva kod bolesnika krvnožilnih. I ako ste zdravi, unosite dva puta nedeljno masne ribe ili ih nadoknadite na drugi način, preko prehrane u obliku 300 do 500mg EPA I DHA.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation