Odvikavanje od Facebooka

Možda je vaš afinitet ka Facebook-u počeo sa jednostavnom željom da ostanete u kontaktu sa prijateljima, ili da na Internetu upoznate nove. Možda vam je samo bilo dosadno. Ali vremenom, za sve veći broj ljudi, Facebook je postao neka vrsta zavisnosti. Ako vam je teško da provedete sat vremena svog budnog života bez provere ili razmišljanja o Facebooku, pročitajte ove savete koji vam mogu pomoći da se vratite stvarnom životu.

Priznajte da možda imate zavisnost od Facebook-a. Vodite evidenciju o tome šta vi u stvari radite na Facebook-u. Zapitajte se šta ste hteli postići. Male stvari, kao što su provera poruka, ili potvrđivanje novog prijatelja vas mogu držati na kratkoj uzici . Pratite svoje Facebook aktivnosti i tako će te shvatiti koliko vremena provodite tamo ne radeći ništa konstruktivno.

Napravite i sledite Facebook raspored. Pored svakog Facebook cilja, zapišite koliko vremena i koliko puta se logujete i iz kog razloga. Prateći ovaj raspored, možete držati svoju Facebook zavisnost pod kontrolom, bez potrebe da potpuno prestanete sa korišćenjem ove društvene mreže.

Razmislite o drugim stvarima koje možete da radite umesto vremena provedenog na Facebooku. Možete da nađete neki honorarni posao, družite se sa ljudima koje ne viđate često, odete u šetnju ili bioskop… jednostavno, to vreme pretvorite u nešto korisno za sebe i druge.

Krajnje rešenje je da obrišete nalog na Facebook-u. Ukoliko ste napravili raspored, ali ga se ne možete pridržavati , ovaj potez je ,,poslednje utočište’’ i lakše je reći nego učiniti. Postoje dve opcije: možete da deaktivirate vaš nalog , što vam omogućava da napravite predah od facebook-a bez gubljenja bilo kakvih informacija, ili trajno izbrišete svoj Facebook nalog, što je prava stvar za realne zavisnike. Ako ne možete to da uradite sami, zamolite prijatelja da vam promeni šifru i da vam je ne kaže.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation