Obilno krvarenje tokom menstruacije

Obilno krvarenje se može javiti kod mladih žena koje još nemaju pravilnu ovulaciju i kod žena koje ulaze u menopauzu.

Kod svih žena krvarenje se može pojaviti u različitim periodima života. Kod nekih žena ciklusi su obilni. Obilni ciklusi su uzrok poremećaja hormonskog ciklusa. Takođe moze biti zbog nastajanja mioma materice, endometrioze, infekcije u maloj karlici kao i zbog spirale i zbog toga se preporučuje lečenje.

Ukoliko je krvarenje obilno a pojavilo se kasnije od očekivanog termina onda se radi o spontanom pobačaju. Tad je potrebno da idete kod ginekologa da bi znali da li treba da uradite kiretažu.Tretman se ne radi ako se obilno krvarenje samo jednom pojavilo i ako ne sumnjate da ste trudni. Ako dođe do toga smanjite dnevne aktivnosi sve dok krvarenje ne prestane.

Obilne menstruacije možete poznati po tome što traju sedam dana i pri tom se krv dosta gubi. Ako mislite da su Vam menstruacije obilne javite se svom ginekologu. Ginekolog će Vam uraditi pregled na kom se utvrđuje nastajanje abnomalnosti materice. Ukoliko ustanovi da za to ima razloga uradiće Vam Papa test kao i pregled krvi zbog isključenja nastajanja anemije.

Ako ste mladi i nemate bolesne promene na materici,ginekolog će Vam prepisati tablete,tj. estrogen i progesteron koji smanjuju krvarenje iz materice. Ukoliko pijete ovakve tablete ili ne želite da ih uzimate tad će Vam dati druge tablete.

Ako i posle par meseci terapija bude neuspešna onda se radi kiretaža kako bi se ustanovio uzrok obilnog krvarenja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation