Nicanje prvih bebinih zubića

Prilikom nicanja prvih bebinih zubića, ne reaguje svaka beba isto, a neki roditelji zbog simptoma koji se javljaju tom prilikom kod beba, umeju da postanu uznemireni, pa čak i preplašeni, ne znajući da je normalno sve to.

Prilikom nicanja zubića, beba oseća promene u vidu bola i zbog toga neretko postaje uznemirena i sklona čestom plaču. Takođe, javlja se i povišena temperatura bebe, koja raste čak i do 38,5 stepeni, sekrecija iz nosa, pa i kašalj. U tom slučaju, povišenu temperaturu obavezno treba oboriti, prepisanom dozom paracetamola. Javljaju se i poremećaj bebinog sna, pojava balica, stavljanja rukice u usta ili griženje predmeta, a ponekad čak i modrice na desnima, koje nastaju zbog toga što zubići tokom nicanja mogu pritisnuti krvni sud na desnima, pa tek onda iznići.

Važno je znati da su svi od nabrojanih simptoma normalni i da kada se pojave ne treba podizati veliku paniku.
Treba preduzeti određene metode, koje će bebi olakšati rast zubića. U tome, može vam pomoći upotreba različitih gelova koji su dostupni na tržištu, a namenjeni su da se nanesu na bebine i daju osećaj hlađenja koje će umanjiti bol i olakšati proces izrastanja. Ovi gelovi, proizvedeni su na bazi mente koja i omogućava osećaj hlađenja, i potpuno su bezbedni za bebino zdravlje.

Pored pomenutih gelova, kao zamenu, sa istom svrhom možete koristiti i prohlađen jogurt kojim ćete namazati regiju zubića ili upotrebite specijalne glodalice sa gelom koje je pre upotrebe i davanja bebi, potrebno da stavite u frižider kako bi se rashladile i dok ih beba koristi, dale osećaj hlađenja.
Ove glodalice, najčešće su proizvedene od posebne vrste silikona i beba ne može da ih progrize, pa je sadržaj gela unutar njih potpuno zatvoren i ne dolazi u kontakt sa bebom.

Čaj od kadulje takođe ima umirujuće dejstvo i smanjuje upalu ukoliko sa njim tako što ga natopite na vaticu isperete odnosno namažete bebine desni.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation