Nega suve kože

Naveče, pre nego što legnete da spavate, neophodno je blago isčistiti lice. Kozmetički preparati, nečiste čestice iz vazduha i druge nečistoće, ako se nađu u porama, mogu ozbiljno da naškode Vašoj koži. Ne treba da ovo radite tokom jutra, već se jednostavno umijte mlakom vodom.

Pojedini delovi sapuna dovode do uništenja esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju da dođe do dehidratacije kože. Zato, prednost dajte sapunima koji ne sadrže sapune. Oni pružaju jednako čišćenje kože, a ne narušavaju njen imunitet.

Pri kupovini proizvoda koji čiste lice, prednost dajte blažim sredstvima koji sadrže više ovlaživača. Najbolji su preparati sa više sintetičkih ceramida. Nemojte koristiti preparate koji sadrže više alkohola, hemikalija i aroma. Antibakterijski sapuni takođe nisu dobro rešenje.

Toplim kupkama i tuširanjem ćete hidrirati svoju kožu, ali ako preterate naudićete koži skidanjem masnog sloja kože koji ima zaštitnu ulogu. Zato ne koristite suviše vruću vodu. Tuširajte se do četvrt sata.

Tretirajte svoju kožu nežim i kružnim pokretima, bez grubosti. Posebnu pažnju zahteva predeo očiju.
Ovlaživači ustvari nemaju sposobnost da snabdeju kožu neophodnom vlagom, već da sačuvaju prisutnu količinu vlage od isparavanja. Ovlaživači sa mirisima ili retinoidima nisu dobro rešenje za osobe sa suvom kožom. Kremama i uljima se postiže bolji rezultat nego losionima.

Emolijenti poput petrolatuma, lanolina postižete najbolji rezultat, kao i mineralnim uljima i dimetikonom.

Mehanički pilinzi svakako blagotvorno deluju na kožu otklanjanjem izumrlih ćelija, što doprinosi nesmetanoj hidrataciji. Mada, i u primeni pilinga budite oprezni zato što piling ponekad naškodi suvoj koži. Voćne kiseline u pilingu nemojte koristiti ako imate problem suve kože, zato što će još više dehidrirati površinu kože.

Takodje, imate na raspolaganju i hemijske pilinge koji su sjajan tretman iz oblasti estetske hirurgije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation