Nega područja oko očiju

Koža sa područja oko očiju ima najmanju debljinu na površini čitavog lica. Ta regija prva poprimi bore i podočnjake. Ovo se ne rešava velikom količinom masnih i vlažnih krema. Daleko bolja opcija je namenska krema ili gel za negu tog područja.
Ovom području je najkomplikovanije da sačuva vlažnost. Koža na ovom području je suvija zato što je tu malo lojnih žlezda i sloja masti koji bi to regulisali. Kao rezultat toga, koža nije gipka kao pre.

Zaboravite na upotrebu teških krema i ulja. Upotreba takvih proizvoda dovodi do začepljenja suznih kanala i podbulog izgleda. U prodaji je ogroman spektar proizvoda ua ovu svrhu i sigurno ćete pronaći onaj koji je najbolji za Vas. Dame najčešće kupuju balzame i blage kreme ili proizvode na osnovi gela koji pomažu masnoj i mladoj koži.
U upotrebi, nanećete malo preparata za negu da ne bi došlo do preopterećenja ovog područja. Svaki put treba naneti malo ovog proizvoda, blagim dodirima, ne trljati i ne stiskati. Tako koža postaje gipka i izbegava se suviše rana pojava bora.

Neretko se dame susreću sa podbulosti na regiji oko očiju. Da biste to ublažili ili uklonili, savetujemo Vam blago tapkanje kože na ovoj regiji pri nanošenju kreme.

Niske temperature snižavaju podbulost, pa bi zato bilo dobro da Vaše kreme stoje u frižideru. Kao zamena za kreme može poslužiti kora krompira, ili kolutići krastavaca ili jagode koje treba da postavite na područje oko očju, posebno ispod.

Protiv podbulosti odlično pomaže i ovaj postupak: parče vate natopite u posudu sa ledenom vodom i prislonite ga na regiju gde je izražena podbulost. Parče vate treba da ostane tu četvrt sata.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation