Nega osetljive kože

Osetljivija koža se prepoznaje po izuzetno finoj strukturi, ali i po sklonosti alergijskim reakcijama i crvenilu. Neretko se na takvoj koži javljaju ispucali kapilari, naročito u predelu nosa i obraza. Ukoliko Vam dobar deo kozmetičkih proizvoda ne prija, za čišćenje kože koristite punomasno mleko, glicerin i ružinu vodicu.

Damama koje imaju osetljivu kožu savetuje se upotreba blagih hipoalergenih kozmetičkih proizvoda koji su namenjeni osetljivoj koži. Takvi proizvodi sprečavaju iritacije, isušenost, perutanje kože i alergije.
Upotrebljavajte hipoalergijsku šminku kao i proizvode kojima čistite lice. Za skidanje šminke sa očiju treba Vam namensko sredstvo za skidanje šminke predviđeno za to područje. Na parče vate sipajte sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju, a potom uz pomoć čistog parčata vate skinite i preostali deo šminke.

Pri umivanju lica nemojte upotrebljavati obični sapun, već to radite pomoću hipoalergeničnog losiona za lice. Nemojte da upotrebljavate proizvode za osvežavanje lica, jer bi oni mogli da naškode osetljivoj koži. Lice treba da umivate mlakom vodom da biste skinuli nečistoću i preparate za čišćenje.

Pri brisanju lica izbegavajte trljanje peškirom – nežno prebrišite lice mekim peškirom.

Za dame koje imaju osetljivu kožu naročito je važno da koža uvek ima dovoljno vlage, koja će osnažiti kožu i štititi je od spoljnih faktora koji doprinose njenoj osetljivosti. Da koža ne bi bila suva i iritirana, upotrebljavajte blage kreme.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation