Nega normalne kože

Pod normalnom kožom podrazumevamo tip kože sa ravnotežom i odsustvom nepravilnosti bilo koje vrste. Dakle, bez mnogo pora koje su otvorene, lep sjaj i zadovoljavajuća tekstura. Na ovakvoj koži skoro nikad ne nastaju bubuljice.

Međutim, danas je prava retkost imati normalnu kožu, naročito jer se kod svih tipova kože javlja blaže isušivanje, posebno zato što godine prolaze.

Srećnicima sa normalnom kožom treba da bude važno da takvo stanje kože i zadrže. Najpre neprimetno, nestaje ravnoteža između nivoa vlažnosti i masnoća. Morate redovno da skidate nečistoću i da izbegnete da nastane sebum. Obavezno je hraniti i štititi kožu vlažnim kremama.

Kao i dame sa drugim tipovima kože, i Vama treba oprez kada skidate šminku sa očiju. Pre nego što odete da spavate obavezno morate skinuti šminku. Kozmetičke proizvode birajte prema tome koju marku proizvoda i inače upotrebljavate.

Za ispiranje lica koristite vodu, a onda na to polako natrljajte namensku vodicu za pranje lica i ostanite tako 30 sekundi, da bi delovalo. Masiranje lica ima veoma blagotvoran učinak.

Sapunica se ispira pomoću čiste vode. Za brisanje lica treba Vam meki peškir. Obrišite lice blagim dodirom peškira. Lice ne treba trljati peškirom, zato što to pospešuje pojavu bora.

Za rashlađivanje kože treba Vam osvežavajući tonik. Tonik nemojte nanositi na regiju u blizini očiju, zato što je u toj regiji osetljivost kože mnogo veća.

Da biste opustili kožu, upotrebite tonik koji ovlažuje kožu. Namažite ga na lice prstima u pravcu ka gore. To se radi da bi Vam naredno šminkanje bilo jednostavnije i da bi koža imala potrebnu vlagu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation