Najbrži način za gojenje

Dok se većina ljudi bori da izgubi na težini, postoje oni koji pokušavaju da dobiju na težini i za njih je to podjednako teško kao i za one koji žele da smršaju. Njihov cilj su veći svakodnevne obroke, ali zdravi i hranljivi.

Masti i meso su namirnice dobre da za dobijanje na težini. Takođe, žitarice za doručak su dobra preporuka zdravom gojenju. Iako za njih važi da pomažu i prilikom mršavljenja, ukoliko svoju dnevnu porciju povećati za 10 do 20 grama, efekti će biti vidljivi ubrzo. Jako je bitno da se prilikom dobijanja na težini fokusirate na zdravu ishranu., jer iako imate ,,prostora” za unos dodatnih kalorija, proces gojenja nezdravom hranom može i te kako oštetiti vaše zdravlje.

Zato je bitno da umesto ,,praznih kalorija” koje se nalaze u brzoj hrani, unosite namirnice kalorijski bogate hranljivim materijama. Započnite sa hranljivim namirnicama i kad god možete, obogatite ishranu jogurtom, voćem, koštunjavim i jezgrastim, jer je ono puno korisnih masnih kiselina.

Pokušajte da jedete šest puta dnevno, i trudite se da vam obroci budu raznovrsni. Neka vam makar tri obroka sadrže proteine, ostala tri masti i ugljene hidrate, a užine bazirajte na voću, ili u krajnjem slučaju, na nekim šećerima. Naravno, čokolada, brza hrana i gazirana pića nisu zabranjena, ali radi vašeg opšteg zdravlja preporučuje se da njihov unos drastično smanjite i da im nađete zdrave i hranljive zamene. Ukoliko jedete često, i re svega pravilno, možete dobiti jedan kilogram mase nedeljno. Taj kilogram će biti sastavljen i od masti i od mišića, zato je važan odabir namirnica.

Ukoliko se bavite sportom, i potrebna vam je mišićna masa, pored ishrane, bitan je i trening, kako bi se masa dodala na prava mesta. Osim unosa hrane bogate proteinima, preporuka su i mleko, čokoladni šejkovi na bazi proteina ili energetske čokoladice, sa manje šećera. Preporuka je da se ipak ovaj način ishrane ne sprovodi na svoju ruku već isključivo u dogovoru sa nutricionistom i doktorom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation