Mršavljenje nakon porođaja

Nakon trudnoće i porođaja, vaše telo je svedok mnogih fizičkih promena koje ste pretrpeli u tom periodu. Najveća od tih promena, jeste najčešće promena težine. Prosečno, svaka buduća mama u periodu trudnoće dobije na težini za oko 15 kg, dok se u trenutku porođaja od toga izgubi tek jedna trećina. Sve preostale kilograme je potrebno naknadno skinuti.

Pitate se kako?
Prvi i osnovni savet je zdravo i postepeno!

Uprkos završenoj trudnoći i porođaju, imajte na umu da vaše telo i dalje funkcioniše sa odgovornošću za dvoje. Sastav materija koje unesete u svoj organizam putem ishrane, direktno će putem dojenja da unese i vaša beba. Zato se nipošto ne izgladnjujte već kilogram po kilogram skidajte postepeno.

Ono što se preporučuje jeste da u svoje dnevne obaveze uključite umerenu fizičku aktivnost, neki lagani program vežbi, i da to kombinujete sa konzumiranjem odgovarajuće hrane, koja je bogata vitaminima i proteinima.

U procesu skidanja kilograma nakon trudnoće, unosite što više tečnosti ali imajte u vidu i to da treba izbeći gazirana pića i pića bogata šećerom. Tečnost koju unesete će pospešiti i ubrzati proces mršavljenja i uz to će vas osloboditi nagomilavanja toksina, što je jednako bitno.

Ne konzumirajte veštački proizvedene preparate kao stimulans dijeti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation