Mršavljenje biciklom

Pokušajte da bar na trenutak pomislite na to kako izgledaju svi profesionalni biciklisti koje ste u životu videli ili sreli.

Zaključićete da imaju idealno oblikovanu mišićnu masu zar ne? Na njihovom telu ne postoji nagomilani višak sala i zato ukoliko i sami želite da smršate, vreme je da počnete sa vožnjom bicikla što pre.

Preporuke strušnjaka upućuju na to, da bi u početnom periodu vožnje bicikla, vaše vožnje trebalo da budu ne duže od dvadeset minuta a procenat njihovog produžavanja lagan i postepen za svega pet do desetak minuta po danu.

Preporučena zdrava brzina kojom se treba kretati u cilju mršavljenja biciklom jeste oko 15 do 20 km/h. Sve ispod ili preko te brzine neće dati dovoljan efekat ili će preforsirati vaš organizam što će dovesti do upale.

Prednost mršavljenja tokom vožnje, jeste u tome što će istovremeno vaši mišići i postati zategnuti, a ukupan fizički izgled time znatno poboljšan.

Tempo kojim ćete mršaviti zavisi od odnosa kalorija koje unesete pre vožnje i kalorija koje u toku vožnje potrošite. To znači da unos kalorija treba svesti na minimum ukoliko želite da rezultat gubljenja kilograma bude veći.

Istovremeno, ispitivanja stručnjaka ukazuju i na to da upotreba ove korisne sprave vremenom utiče i na poboljšanje funkcije srca i na zdravlje krvotoka.

Za najbolje rezultate najbolje je bicikl voziti u prirodi, gde će vaš organizam uneti dovoljnu količinu kiseonika, dok je u vremenskom periodu kada je vožnja u prirodi nemoguća zbog vremenskih uslova, odlično ovu vožnju zameniti vožnjom sobnog bicikla, koji je ako ne u vašem domu, dostupan u svakom fitnes centru ili teretani.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation