Mlečna dijeta

Da biste smršali a da ne čekate rezultate dugo, mlečna dijeta je rešenje za Vas. Mogli biste izgubiti 2 kilograma za samo 3 dana.
Bilo je ranije reči o dijeti na bazi kiselog mleka, mada je njeno trajanje duže – 10 dana.
Blagotvorno dejstvo mleka na ljudski organizam već je svima poznato. Mleko sadrži puno minerala, kalcijuma, proteina, vitamina A, B, C i E.

Ako popijete jedan litar mleka na dan, uneli ste sasvim dovoljno proteina. Za dobru funkciju probavnog sistema mlečni proizvodi su veoma važni, za skidanje kilograma ili za smanjenje rizika od gojenja. Zato makar u foručku, ručku ili večeri dajte mesto siru, kiselom mleku ili jogurtu.

Pomoću ove dijete možete sniziti holesterol, doprineti jačanju kostiju, nervnog sistema, poboljšati rad creva i mikro floru učiniti boljom. Isto tako, mlečna dijeta je dobra za zdravlje kože, može i da pomogne da eliminišete akne. Otud dolazi popularnost ove dijete.
Ovom dijetom ćete postići mršavljenje, a i okvirno pozitivno doprineti svom organizmu.

Ishrana za vreme mlečne dijete

Čaša mineralne vode, koja nije gazirana, je veoma poželjna uoči jela.
– doručkujte: čašu jogurta, bananu, šolju čaja zaslađenu medom ili kafu sa mlekom (nemojte dodavati šećer).
– ručajte : zobenu kašu (100g) na bazi mleka ili vode, šolju mleka i sir – 200g.
– za večeru: skuvajte jaje, napravite salatu od krastavaca (preliv – prirodan jogurt ili sveži sir iz voće) i to pojedite uz kiselo mleko (1 šolja)
– kasnije naveče: pojedite jednu krušku i popijte jogurt (2 dl)

Važno je znati:

– za vreme ove dijete nemojte se previše umarati i sportske aktivnosti ostavite za period posle dijete, a to nije mnogo jer je trajanje dijete svega 3 dana.
– u ovim danima više pažnje posvetite tuširanju i kupanju, više puta na dan. Tako ćete lakše potisnuti glad, a i pomoći dijeti da očisti organizam.
– nakon samo nedelju dana do deset dana od završetka, dozvoljeno je da opet koristite ovu dijetu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation