Meditacija

Savremeno doba uzima svoj danak – previše obaveza, a suviše malo vremena da se posvetimo sebi. Žurimo da ispoštujemo svaku obavezu. Čovek se, usled dužeg takvog perioda ne može osećati baš najbolje.

Premor i stresne situacije nam donose nervozu i frustraciju, što se odražava i na zdravstveno stanje. Pomoću meditacije možete da smirite i fokusirate svoj um, da prevaziđete nakupljeni stres i ostvarite unutrašnji spokoj i balans.

Meditacija ima važnu ulogu i u shvatanju sopstvene svesti. Imate mogućnost da promenite svoje stanje uma, da loše zamenite dobrim, uzrujano staloženim, uzmemireno sasvim mirnim..
Blagotvorno delovanje meditacije se nastavlja i posle trenutaka u kojima meditiramo. Meditacija ima moć da pomogne umu da bude pozitivan i da odbaci one loše posledice stresnih situacija.

Ukoliko je um staložen, čovek lakše savlađuje probleme i psihičku nelagodnost i tako spoznaje istinsku sreću. Ukoliko je um napet, nije nimalo lako biti srećan, čak i ako naizgled imate sve što Vam je potrebno.

Kako napredujete u meditaciji, tako se um postepeno oslobađa svega negativnog, a Vama će se desiti najčistijie stanje sreće. Vremenom, doći ćete do te faze da ćete moći da zadržite tu sreću uvek, čak i u veoma lošim situacijama.

Najčešće, kontrola uma nije nimalo jednostavna. U dobrim situacijama, i um je zadovoljan, ali u nezavidnim situacijama i um je u nezavidnom stanju. Evo primera: kada kupite novi automobil ili pronađete srodnu dušu, sreća je razumljiva. U odsustvu dobrih situacija, um ne može biti zadovoljan. Zbog toga, na Vama je da izgradite svoj unutrašnji mir, koji će Vam pomoći da sopstveni um držite pod kontrolom, u kakvoj god situaciji da se nađete.
Mentalna ravnoteža se razvija postepeno. Um koji ima ravnotežu je uvek zadovoljan, a um koji je bez ravnoteže podleže oscilacijama od različitih rasploženja do tuge.

Ukoliko dobro i sistematski uznapredujete u meditaciji, to će se odraziti unutrašnjim sopstvenim mirom, čuvenim ”oslobođenjem” iliti Nirvanom. Doći ćete do tačke kada ćete moći da otklonite svaku negativnost. Eliminisaćete sve što je loše i shvatiti da postoje situacije kojima ne treba dozvoliti da Vas uznemire. Shvatićete šta je važno za Vaš um, da biste živeli kao ličnost koja je pritom sama sebi unikatna.

Svakako, loše situacije niko ne može da izbegne, ali uz pomoć meditacije Vi ćete znati način da ih savladate tako da se ne odraze na Vaš svakodnevni život.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation